Skip to main content
Map
Voka Opleiding

TikTok Academy

Marketing & Sales

Deze opleiding geeft een introductie in TikTok en de voordelen die dit nieuwe kanaal biedt voor bedrijven. Het doel van de TikTok Academy is het leren opnemen van dit nieuwe kanaal in de marketingstrategie van KMO’s & zelfstandigen. De focus ligt op de praktijk: leren hoe je TikTok effectief kan gebruiken om je online aanwezigheid te laten groeien. 

Een succesvol social media plan uitbouwen in 2023? Instagram en TikTok zijn the key to succes!

Je leert hoe je TikTok strategisch kan inzetten voor jouw business, je krijgt de kans om te brainstormen over content ideeën en je hebt alle tools in handen om zelf met TikTok aan de slag te gaan. Na de TikTok Academy kan jij: 
•    Meesurfen op de voordelen van het TikTok algoritme en je doelgroep snel & efficiënt bereiken 
•    Aantrekkelijke video’s maken en bewerken 
•    Goede captions schrijven en een hashtagstrategie voor je business uitwerken

“In het continu veranderende social media landschap is het belangrijk om snel te schakelen naar de juiste kanalen, nu is het moment om jouw bedrijf als pionier te profileren en in te zetten op TikTok.”

Praktische informatie

Programma

Deel 1: TikTok en Instagram reels basics training 
•    TikTok en IG in cijfers 
•    TikTok 101: een rondleiding in de app + welke content werkt op TikTok?
•    Verschil TikTok en Instagram algoritme 
•    Captions en hashtags anno 2023 
•    Intro TikTok ads  welke formats? En wanneer gebruik ik welk formaat? 

Deel 2: Aan de slag met high performing Reels en TikToks 
•    Hoe maak ik een TikTok in de app? 
•    Hoe recycleer ik content? + rondleiding in de must-have video-bewerkings apps
•    Transities filmen doe je zo 
•    Korte tour doorheen de TikTok business manager 

Doelgroep en voorkennis

Iedereen die een bedrijf of een (marketing/communicatie) functie binnen een bedrijf heeft en graag wil inzetten op TikTok: bedrijfseigenaren, zelfstandigen, (digital) marketeers, …

We starten met de basics in deze opleiding, er is dus geen voorkennis van TikTok vereist. Er zal een volledige walkthrough gedaan worden door TikTok app en de bijhorende bewerkingsapps. Het downloaden van de app en aanmaken van een account is wel nodig voor de opleiding.

Docent

Yana Scheymans, digital marketeer & social media wizard @Groeimakers helpt bedrijven om hun socials naar een hoger niveau te tillen. Als 22 jarige, echte GenZ’er, staat deze digital native klaar om jouw bedrijf in de soms ruige vaarwateren der sociale media platformen te navigeren en om van een ruw idee een afgewerkte TikTok video te maken.

Geen idee is te wild, brainstormen over content of sparren over welke content je waar het beste post? Dat doet ze met alle plezier! Of weet je misschien niet waar te beginnen? Ook dan staat deze creatieve marketeer voor je klaar met input à volonté.

Gekenmerkt door haar persoonlijke aanpak en expertise op vlak van de nieuwe sociale media kanalen toont ze je graag hoe je deze kanalen opneemt in je contentplanning zonder dat je dit meteen moet uitbesteden aan een externe partner. 

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-Limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Talent

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 540,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 820,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.