Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Masterclass Sales: Negotiation skills: Hoe blijf je in de driving seat bij een onderhandeling

Marketing & Sales

Deze interactieve workshop is gericht op het ontwikkelen van een diepgaand begrip van onderhandelen, met specifieke aandacht voor inkoop. Het programma richt zich op de achtergrond en concepten die relevant zijn voor effectieve onderhandelingen.

In de hedendaagse inkoopomgeving zijn inkopers niet alleen geïnteresseerd in het verkrijgen van prijsverlagingen en besparingen, maar ook in het realiseren van procesverbeteringen en kostenbeheersing op de lange termijn binnen hun waardeketen. Tijdens deze workshop leer je om deze bredere doelstellingen te begrijpen en te integreren in je onderhandelingsstrategieën.

Het programma behandelt zowel de tactieken die professionele inkopers gebruiken als de valkuilen en trucs waar je als verkoper op bedacht moet zijn. Door inzicht te krijgen in de werkwijze en benaderingen van inkopers, kun je beter voorbereid zijn tijdens onderhandelingen en effectiever reageren op hun tactieken.

Daarnaast ligt de nadruk op het vinden van de best mogelijke oplossingen en benaderingen die zullen leiden tot een goed onderhandeld resultaat. Je leert strategieën en technieken die je kunt toepassen om waarde te creëren en win-winresultaten te behalen tijdens onderhandelingen met inkopers.

Kortom, deze workshop is bedoeld om je onderhandelingsvaardigheden te versterken en je bewust te maken van de dynamiek en uitdagingen in inkooponderhandelingen. Door deel te nemen aan dit programma kun je je voorbereiden op succesvolle onderhandelingen met professionele inkopers en de beste resultaten behalen voor zowel jouw organisatie als de inkooporganisatie.

Programma
  • Module 1: Eerst waarde verkopen, dan onderhandelen
  • Module 2: De wereld van professionele aankopers
  • Module 3: Het voorbereiden van een goede onderhandeling
  • Module 4: Doelstellingen en limieten bepalen
  • Module 5: Tips & Tricks
  • Module 6: Prijstechnieken
  • Module 7: Business Cases
  • Module 8: Actieplan

 

Doelgroep en voorkennis

Managementprofielen, eigenaars/ ondernemers. Iedereen die verder wil evolueren in sales skills en sales processen met een blijvende impact

Er is geen specifieke ervaring in de sales vereist en kunnen naast sales professionals ook gevolgd worden door deelnemers die onrechtstreeks met sales te maken hebben. (General Management, HR-afdeling, Finance afdeling, R&D, Marketing…).

Docent

Peter Tans - Managing Partner Valueselling BV
Hij heeft een uitgebreide carrière in verkoop, verkoopmanagement en algemeen management in de farma-, industrie- en bouwsector. Voor Valueselling heeft hij reeds aan verschillende internationale en lokale klantprojecten gewerkt en heeft hij diverse sales boeken geschreven (Let's boost your business, Het Grote Verkoopboek, de Valueselling Toolkit).

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-Campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 720,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.