Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Masterclass Sales: Advanced value selling skills

Marketing & Sales

Deze interactieve ééndaagse workshop is gericht op salespersoneel, waaronder sales managers, accountmanagers, field sales en interne sales, en heeft als doel de perceptie van de waarde van producten of diensten te verhogen. De workshop maakt gebruik van de Valueselling-methodiek en biedt een mix van oefeningen en high-level discussies om de deelnemers te helpen bij het verkopen van meer 'waarde'.

Tijdens de workshop worden de deelnemers ondergedompeld in de Valueselling-methodiek, waarbij de focus ligt op het verkopen van meer dan alleen het basisproduct of de basisdienst. Er worden diverse concrete tools en tips aangereikt om de 'waarde' te bepalen die het product of de dienst biedt, en om een duurzame positieve impact op de resultaten te creëren en zich te onderscheiden van de concurrentie.

Het programma richt zich op het begrijpen en communiceren van de toegevoegde waarde die het product of de dienst biedt aan klanten. Dit omvat aspecten zoals het genereren van meer inkomsten voor de klant, het verbeteren van operationele efficiëntie, het verhogen van de kwaliteit en productiviteit, het vergroten van de klanttevredenheid, enzovoort.

Door deel te nemen aan deze workshop zullen salesprofessionals meer inzicht krijgen in het verkopen van waarde en zullen ze concrete tools en tips ontvangen om deze benadering in de praktijk toe te passen. Dit stelt hen in staat om een duurzame positieve impact op de resultaten te creëren en zich te onderscheiden van de concurrentie door het leveren van een hogere waarde aan hun klanten.

Programma
 • Module 1: Wat is een goede sales benadering?
  Evaluatie van een sales conversatie
  Wat betekent dit voor ons?
  Hoe goed zijn wij? Zelf-evaluatie oefening
 • Module 2: Matching de koop-verkoop cyclus
  Hoe kopen klanten? De verschillende koopmotieven
  Hoe verloopt een beslissingsproces bij de klant?
 • Module 3: Het verkopen van de waarde van mijn bedrijf.
  Definitie van de kwalitatieve en kwantitatieve waarde
  De totale waarde-ervaring voor de klanten
  Het kwantificeren van onze waarde voor de klant
  Verkopen met toegevoegde waarde: intrinsieke, extrinsieke en strategische waarde
 • Module 4: Waarde gedreven Face-to-Face gesprekken.
  Multi-level selling en waarde-verkoop: users, aankopers, consultants, strategische aankopers, C-level
  High level sales meeting voorbereiden: Voorbereiding, agenda, productieve vragen, voordelen verkopen, objecties behandelen, afsluiten.
  Hoe krijg je de klant hoger op de ‘aanvaardingsladder’?
  Voorbereiding sales meeting
 • Module 5: Actie plan
  Feedback, leerpunten en actieplan
Doelgroep en voorkennis

Managementprofielen, eigenaars/ ondernemers. Iedereen die verder wil evolueren in sales skills en sales processen met een blijvende impact

Er is geen specifieke ervaring in de sales vereist en kunnen naast sales professionals ook gevolgd worden door deelnemers die onrechtstreeks met sales te maken hebben. (General Management, HR-afdeling, Finance afdeling, R&D, Marketing…).

Docent

Peter Tans - Managing Partner Valueselling BV
Hij heeft een uitgebreide carrière in verkoop, verkoopmanagement en algemeen management in de farma-, industrie- en bouwsector. Voor Valueselling heeft hij reeds aan verschillende internationale en lokale klantprojecten gewerkt en heeft hij diverse sales boeken geschreven (Let's boost your business, Het Grote Verkoopboek, de Valueselling Toolkit).

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-Campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 720,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.