Skip to main content
Voka Opleiding

Van medewerker tot leidinggevende

Algemeen Management

Leiding geven wil heel wat meer zeggen dan de beste van je team zijn. Medewerkers die voor het eerst een leidinggevende functie krijgen en daarbij soms ook hun vroegere collega’s moeten aansturen, zitten in een ongemakkelijke situatie. Jijzelf én jouw medewerkers moeten wennen aan jouw nieuwe rol als leidinggevende. Er wordt van je verwacht dat je deze probleemloos invult. Terwijl het vertrouwde klankbord van de collega’s ineens verdwenen is. Je moet als leidinggevende beslissingen nemen met, maar vaak ook zonder je medewerkers en in extremis ook tegen hun verwachtingen in.

De realiteit leert dat de stap van medewerker naar leidinggevende helemaal niet evident is, integendeel. Daarbovenop komt dat de mensen binnen een team vaak totaal uiteenlopende persoonlijkheden hebben en dus verschillend gedrag vertonen. Bijgevolg vraagt elke medewerker dan ook een gepersonaliseerde aanpak. Hoe ga je hiermee om? Je krijgt tijdens deze opleiding praktische handvaten voor duurzaam leiderschap.

  • Docent Kristien Rogier is sinds 2005 succesvol in de planning van meerdere VOKA kamers

  • Heel pragmatisch en toepasbaar
  • Grote mate van interactie
Programma

-    Dag 1
    Herkennen, inleven en succesvol verbinding maken met verschillende gedragsstijlen (Insights Discovery)
-    Dag 2
    Resultaat gericht  en overtuigend communiceren en aansturen
    Erkennen en ontplooien van de talenten binnen het team
    Kernkwadranten
    Loslaten en delegeren
-    Dag 3
    Motiveren
    Effectief feedback geven

Doelgroep

Je bent recent leidinggevende geworden en wilt je goed voorbereiden op je nieuwe rol of je bent al een tijdje leidinggevenden en wilt jouw leidinggevende vaardigheden aanscherpen. Dan is deze workshop een goede tijdsinvestering.
 

Docent

Kristien Rogier is de gepassioneerde bezielster en zaakvoerster van In.pa.re. | empowering passionate leaders to success. 
Haar passie bestaat er in mensen professioneel in hun kracht te zetten, waarbij leiderschap nemen en geven centraal staat.
Haar thema’s: leiding geven, communicatie, teamontwikkeling, timemanagement, stress-en burnout preventie, …
Haar doelgroep: mensen en teams die actief aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken om succesvol te zijn in hun professionele loopbaan.
Zij haalt haar kennis en expertise uit een meer dan 20 jaar lange werkervaring binnen de KMO, een 11-jaar durende commerciële en management carrière bij een Amerikaanse multinational en ondertussen ruim 20 jaar ervaring als professioneel trainer, personal  en executive coach, stress en burn-out coach en carrièrecoach/loopbaanbegeleider.
 

 Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 21 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Sofie Olyslaegers

Projectmedewerker Kameracademie

Adres

Corda Campus
Kempische Steenweg 293
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€1450 excl. BTW

Voka niet-leden:
€2180 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?