Skip to main content
Voka Opleiding

Leiderschap van de toekomst vandaag

Algemeen Management

Hoe kan ik met mijn stijl van leiderschap mensen langer aan de slag houden? Wat motiveert mijn werknemers nu echt? Leiding geven is meer dan enkel management. Het heeft ook een zeer mensgerichte, zachte kant: motiveren, ontwikkelen en stimuleren. Management en leiderschap zijn allebei even nodig. Daar zal je na deze meerdaagse opleiding nog meer van overtuigd zijn.

Tijdens deze opleiding brengen we je competenties in kaart als leidinggevende. Door te starten met jezelf als talentenkompas bepaal je je eigen groeimogelijkheden. We maken je eigen ‘leer-doe- & actieplan’: jouw doelstellingen, beoogde evolutie en plannen om de nieuwe kennis toe te passen. Daarbij gaan we dieper in op de problematiek van het leiding geven in een hybride organisatie, het leiding geven aan verschillende generaties en het ontwikkelen van motivatie.

Programma

DAG 1 -  Kick-off: breng jezelf in kaart

Aan de hand van onze SpalsHR (Lumina, een wetenschappelijk onderbouwde tool) brengen we je competenties in kaart als leidinggevende.
We maken je eigen ‘leer-doe- & actieplan’: jouw doelstellingen, evolutie en plannen voor waar en hoe je de nieuwe kennis wil toepassen.

DAG 2 - Generatiemanagement

Dankzij een goed generatiemanagement staat je organisatie sterker en kan ze haar eigen concurrentiepositie op de arbeidsmarkt versterken. Maar hoe pak je dat aan? Hoe ga je om met de verschillende generaties op de werkvloer?
 
Tijdens deze dag ontdek je hoe generaties zich vertalen in accentverschillen op de werkvloer en hoe je daarop kan inspelen. Hr-professionals en andere leidinggevenden ontdekken hoe ze een meer generation proof-aanpak kunnen opzetten en leren hoe ze vanuit een neutrale blik naar generatieverschillen kunnen kijken en ze kunnen overstijgen.

DAG 3 – Leidinggeven in een hybride organisatie

Deze dag rond 'Efficiënt leidinggeven in een hybride context' bespreek de volgende onderwerpen:
•    Verandering (pre- en post COVID)
•    Veranderingen in verband met het hybride werk  
•    Verwezenlijking van de doelstellingen: verantwoordelijkheden van eenieder, duidelijkheid van de procedures, evaluatie en feedback
•    Teamcohesie: behoud van de band, betrokkenheid en motivatie
 
Hoe ga je hier mee om als leidinggevende en hoe zorgt je voor de juiste ‘stijl’ en aanpak

  • De impact van telewerk op uw organisatie en management  
  • Ontwikkelen van de maturiteit die nodig is voor duurzaam leiderschap op afstand 
  • Changemanagement: autonomie, weerstand, regels en methoden

DAG 4 – Werkbaar wendbaar werk

Hoe hou ik mijn medewerkers langer aan de slag door hun correct en pro-actief te motiveren.
Inzicht en reflectie van de eigen motivatoren en de motivatie van de medewerkers. Nadenken over concrete en haalbare motivatieacties naar de medewerkers toe.

Wat is motivatie?

•    Welke rol kan de organisatie, de functie, het management, de collega's, de medewerkers, ... spelen bij het motiveren en demotiveren van de medewerkers?
•    Overzicht van de eigen motivatoren en demotivatoren
•    Overzicht van de motivatoren en demotivatoren van de medewerkers
•    Toetsing aan de motivatietheorieën (Maslow, Herzberg, Porter)
•    Uitwerken van eigen motivatieacties: wat kan ik als leidinggevende in mijn eigen dagelijkse praktijk doen om mijn medewerkers sterker te motiveren?

Door te starten met jezelf als kennis en talentenkompas bepaal je je eigen groeimogelijkheden.
We kijken naar alle generaties aanwezig op de werkvloer, hun noden en behoeften.

Doelgroep

Enige vorm van leidinggeven is gewenst.
HR-manager, HR Business Partners en andere leidinggevende.
 

Docent

Fabienne Vanwynsberghe – Strategic Human Capital Expert

Bijna 15 jaar ervaring in Human Resources (zowel intern, als HR directeur, als extern als consultant). Sinds 5 jaar als adviseur en partner de het begeleiden/adviseren van organisaties in de shift van human resources naar human Capital.
Ergo, Hoe zorg je dat ‘HR’ een volledige allignatie kent met je organisatiedoelstellingen en hoe zet je talent management in als een retentietool.

Ervaring in verschillende sectoren: Pharma, productie, IT, dienstverlening, …
 

Banner vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 28 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator KamerAcademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 1980,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 2790,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?