Skip to main content

Internet of things in de praktijk

Ontdek tijdens onze opleiding van 25 maart 2022 hoe je stap voor stap beloftevolle 'Internet of Things'-technologie omarmt en integreert in je bedrijf. Komt te weten hoe je met IoT toegevoegde waarde voor jouw onderneming creëert!

Internet of Things? 

Het Internet of Things (IoT) bestaat uit fysieke voorwerpen, zoals auto's, huishoudelijke apparaten en wearables, die met internet zijn verbonden en online gegevens kunnen verzenden. Van industriële gasflessen die het magazijn laten weten wanneer ze vervangen moeten worden en hartimplantaten waarmee de arts de patiënt op afstand in de gaten kan houden tot koelkasten die aangeven wanneer ze bijgevuld moeten worden, het aantal IoT-toepassingen voor bedrijven en consumenten groeit explosief.

De toegevoegde waarde van deze opleiding

Tijdens deze opleiding zal je, naast een introductie tot de materie, diverse katalysatoren verkennen die een boost aan Industrie 4.0 geven. Welke nieuwe tendensen creëren nieuwe opportuniteiten voor de industrie? Waarmee kan je je onderscheiden?

We verkennen - zonder technisch te gaan - communicatiemogelijkheden zoals LP-WAN (sigfox, lora, NB-IoT), en ook de veelbelovende nieuwe generatie in het telecomlandschap 5G. Ook topics zoals artificiële intelligentie, augmented reality en de nieuwe dronewetgeving komen aan bod.
Vanuit reële industrie cases zal brede inspiratie gebracht worden.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Industrie 4.0 uit de doeken
 • Relevante technologieën die Industrie 4.0 gunstig beïnvloeden
  • 5G
  • Lora, Sigfox, NB-IoT
  • Artificiële Intelligentie 
  • Augmented Reality / Virtual Reality
  • Drones
 • Inspirerende cases
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op bedrijfsleiders en managers met noties van de ICT-wereld, en technische profielen met enig begrip van business.

Docent

Bruno MommensBusiness Development Manager Industrie 4.0 en 5G, Cegeka.

Bruno Mommens is een ervaren Internet of Things en Machine-2-Machine solution lead en Project/Program Manager.
Hij vervult met veel passie de rol van business development manager bij Cegeka en voert reeds 9 jaar innovatie programma’s uit; met als solide competentie 12 jaar internationale ervaring als Project Manager met als belangrijkste klanten Airbus, Boeing, Tupperware, Gilette en Siemens.
Bruno heeft een uitgebreide kennis van processen die zich binnen een bedrijf afspelen.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Melanie Capocciuti

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Preventiemaatregelen

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo