Skip to main content
Voka Opleiding

Fusies en overnames in een (inter)nationale context

Hoe kan jij van jouw groeiverhaal een succes maken? De voordelen van schaalvergroting liggen voor de hand: kostenbesparing, complementariteit en schaalvoordelen, verwerven van technologie en know-how... Maar om die voordelen maximaal te benutten moet je ook de fiscale, financiële en juridische uitdagingen de baas kunnen. Bovendien moet er na een overname nog een integratie-traject afgelegd worden.

Tijdens deze opleiding wordt er op elk van deze aspecten ingegaan. Ook voor ondernemers die geen expansieplannen hebben (of die geen prooi zijn), kan deze opleiding interessant zijn omdat de algemene juridische, fiscale en financiële aandachtspunten iedereen een beter zicht geven op de eigen onderneming en de waarde ervan. 

Programma

Op basis van een concrete casus zullen de docenten het proces toelichten.
Deze casus zal als rode draad dienen om alle andere aspecten te benaderen.

Doelgroep

Ondernemers die nationaal of internationaal een transactie plannen, nu of binnen een afzienbare tijd. Ook voor zij die zichzelf zien als een mogelijke ‘overnameprooi’ is dit seminarie interessant. Daarnaast komen heel wat algemene juridische, fiscale en financiële aandachtspunten aan bod die elke ondernemer kunnen helpen een beter zicht te krijgen op zijn onderneming (en de waarde ervan). Dit kan ook buiten elke transactie interessant zijn.

Docent

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3.5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€ 270,00 ex. BTW

Voka niet-leden:
€ 410,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.