Internationale handel kan erg lonend zijn, als je de risico’s weet te beheersen. Daarvoor moet je thuis zijn in incoterms – internationale commerciële voorwaarden - betalingsmechanismen en de beschermingsmogelijkheden tegen niet-betaling. Een expert van Credendo, de Europese kredietverzekeraar die voor 100 procent eigendom is van de Belgische overheid, geeft toelichting.
Na deze opleiding kan je beter aan risicobeheer doen van jouw debiteuren en krijg je een overzicht van de gangbare tools daarvoor. We doorspekken de sessie met veel praktijkvoorbeelden en ervaringen, en je krijgt een unieke inkijk in de wereld van de kredietverzekering. Een aantal misvattingen worden de wereld uitgeholpen en we helpen je op weg om een goede exportstrategie op poten te zetten.
De opleiding gaat over de diverse betalingsmechanismen in internationale handel (Voorafbetaling, Open Account, Documentair Incasso, L/C’s, …), de betalingsethiek in B2B sales in Europa en de rest van de wereld en de technieken die men kan hanteren om zich in te dekken tegen het risico van niet-betaling, waaronder kredietverzekering.
International sales managers, exportmanagers en business developpers
Kennis van de gebruikte incoterms en betalingstechniek(en) binnen het bedrijf is altijd handig, maar niet noodzakelijk.
Wim Bosman is Business Development Specialist bij Credendo. Wim is economist van opleiding met een specialisatie in verzekeringsmanagement en zit al zijn hele leven in de financiële sector. Hij startte zijn carrière in de verzekeringssector en kwam via het bankverzekeringsmodel in de banksector terecht waar hij ondermeer economisch adviseur was bij Fortis Bank. De financiële crisis van 2008 bracht hem terug naar de verzekeringssector en sinds 2016 is hij bij Credendo het aanspreekpunt voor Belgische bedrijven die hun eerste stappen zetten in de export of hierin willen groeien en daarvoor nood hebben aan kredietverzekering.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Aantal opleidingsuren: 3 uren
Thema: Internationaliseren
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.