Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Hoe kan ik exporteren zonder mijn bedrijf in gevaar te brengen?

Internationale handel kan erg lonend zijn, als je de risico’s weet te beheersen. Daarvoor moet je thuis zijn in incoterms – internationale commerciële voorwaarden - betalingsmechanismen en de beschermingsmogelijkheden tegen niet-betaling. Een expert van Credendo, de Europese kredietverzekeraar die voor 100 procent eigendom is van de Belgische overheid, geeft toelichting.

Na deze opleiding kan je beter aan risicobeheer doen van jouw debiteuren en krijg je een overzicht van de gangbare tools daarvoor. We doorspekken de sessie met veel praktijkvoorbeelden en ervaringen, en je krijgt een unieke inkijk in de wereld van de kredietverzekering. Een aantal misvattingen worden de wereld uitgeholpen en we helpen je op weg om een goede exportstrategie op poten te zetten.

Programma

De opleiding gaat over de diverse betalingsmechanismen in internationale handel (Voorafbetaling, Open Account, Documentair Incasso, L/C’s, …), de betalingsethiek in  B2B sales in Europa en de rest van de wereld en de technieken die men kan hanteren om zich in te dekken tegen het risico van niet-betaling, waaronder kredietverzekering.

Doelgroep

International sales managers, exportmanagers en business developpers 

Kennis van de gebruikte incoterms en betalingstechniek(en) binnen het bedrijf is altijd handig, maar niet noodzakelijk.

Docent

Wim Bosman is Business Development Specialist bij Credendo. Wim is economist van opleiding met een specialisatie in verzekeringsmanagement en zit al zijn hele leven in de financiële sector. Hij startte zijn carrière in de verzekeringssector en kwam via het bankverzekeringsmodel in de banksector terecht waar hij ondermeer economisch adviseur was bij Fortis Bank. De financiële crisis van 2008 bracht hem terug naar de verzekeringssector en sinds 2016 is hij bij Credendo het aanspreekpunt voor Belgische bedrijven die hun eerste stappen zetten in de export of hierin willen groeien en daarvoor nood hebben aan kredietverzekering. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Thema: Internationaliseren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Talent

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 270,00 ex. BTW

Niet-leden:
€ 410,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.