Skip to main content
Map
Voka Opleiding

E-commerce, opzetten internationale webshop en btw

Internationaal Ondernemen

In de snelgroeiende wereld van e-commerce is het cruciaal om op de hoogte te zijn van de recente btw-richtlijnen en voorschriften. Onze dynamische opleiding biedt je de nodige kennis en inzichten om succesvol te navigeren door het complexe landschap van e-commerce btw-regels.

Ontdek de belangrijkste btw-aspecten waarmee je rekening moet houden bij het verkopen van goederen aan particulieren binnen de EU. Leer hoe je de juiste btw-tarieven toepast, hoe je jouw online verkoopactiviteiten correct rapporteert en welke administratieve verplichtingen erbij komen kijken. Daarnaast behandelen we ook de recente wijzigingen in de btw-regelgeving, zoals de introductie van de nieuwe EU-btw-regeling voor afstandsverkopen en de impact van de invoering van het One Stop Shop (OSS) systeem. Met deze waardevolle kennis kan je risico's minimaliseren, nalevingsproblemen voorkomen en jouw bedrijf laten groeien in de online markt.

Programma

Volgende topics komen aan bod:

  • Afschaffing van de bestaande drempels voor verkopen op afstand aan particulieren binnen de EU en invoering van een nieuwe drempel van 10.000 EUR die voor de hele EU geldt
  • Schrapping van de btw-vrijstelling bij invoer van kleine zendingen tot maximaal 22 EUR en invoering van een bijzondere regeling voor afstandsverkopen van goederen afkomstig van buiten de EU met een waarde van maximum 150 EUR
  • Vereenvoudigingsmaatregelen voor de betaling van btw over verkopen op afstand van goederen binnen de EU en voor afstandsverkopen van goederen afkomstig van buiten de EU
  • Nieuwe verantwoordelijkheid op het vlak van btw voor online platformen
Doelgroep

Ondernemers die actief zijn op het vlak van e-commerce, en meer specifiek online goederen verkopen aan particulieren binnen de EU.

Docenten

Rianda Zwakhoven, Tax Manager, KPMG Tax, Legal & Accountancy
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren
Thema: Internationalisering

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 270,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 410,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.