Skip to main content
Map
Voka Opleiding

De impact van accijnzen op jouw onderneming

Internationaal Ondernemen

Als jouw bedrijf betrokken is bij de aan- en verkoop, distributie of belasting van accijnsgoederen of als je te maken hebt met accijnzen op energieproducten, zoals elektriciteit, aardgas en gasolie, dan is deze opleiding absoluut essentieel voor jou. We bieden een algemene introductie in accijnzen, inclusief een overzicht van de meest recente ontwikkelingen in de accijnswetgeving.

Ben je als onderneming actief in de aan- en verkoop of distributie van accijnsgoederen (zoals water, koffie, thee, alcohol of tabak), of kom je in aanraking met accijnzen op energieproducten (zoals elektriciteit, aardgas en gasolie)? Tijdens deze opleiding krijg je niet alleen een grondig begrip van de basisprincipes van accijnzen, maar ook inzicht in de actuele regelgeving die van invloed is op jou en je bedrijf. We behandelen onderwerpen zoals accijnsberekeningen, compliance-eisen en belangrijke wijzigingen in de accijnswetgeving. Daarnaast bieden we praktische tips en strategieën om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent en kunt voldoen aan alle relevante accijnsvereisten.

Programma

Volgende topics komen aan bod:

  • een algemene inleiding inzake accijnzen: de Europese accijnsgoederen en nationale accijnsproducten, berekening van accijnzen, maar ook procedures en regelgeving.
  • de verschillende accijnsbewegingen die mogelijk zijn, alsook de verschillende accijnsvergunningen die nuttig en/of noodzakelijk zijn voor ondernemingen.
  • een focus op (non-) alcoholische dranken alsook een blik op energieproducten.
  • actuele ontwikkelingen en trends in accijnzen, zoals de vernieuwde regelgeving omtrent bewegingen van accijnsgoederen onder de regeling “accijns betaald” en digitalisering van het vereenvoudigd geleidedocument (VGD), en de vernieuwde regelgeving inzake energieproducten
Doelgroep en voorkennis

Ondernemingen die in aanraking komen met accijnzen (op alcohol, tabak en energieproducten, maar ook op non-alcoholische dranken).
Voorkennis is wenselijk maar niet vereist. 

Docenten

Diederik Bogaerts, Director, KPMG Tax, Legal & Accountancy
Frederik Cappelle, Director, KPMG Tax, Legal & Accountancy

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 4 uren
Thema: Internationalisering

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 270,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 410,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.