Skip to main content
Map
Voka Opleiding

ADR-regelgeving voor bedienden

Internationaal Ondernemen

Wanneer je gevaarlijke stoffen over de weg vervoert, is er geen ruimte voor fouten. De uitdagingen en voorschriften die hierbij komen kijken, gaan verder dan bij gewoon transport. Het is van cruciaal belang dat deze voorschriften nauwgezet worden gevolgd, want zelfs de kleinste inbreuk kan ernstige gevolgen hebben. En laten we eerlijk zijn, niemand wil die last op zijn geweten dragen.

Als jouw passie ligt bij veiligheid en efficiëntie, dan is deze opleiding een must! Hier worden alle facetten van het ADR (Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route) behandeld: het transport van gevaarlijke stoffen over de weg. Je krijgt niet alleen een diepgaand inzicht in de verschillende categorieën van gevaarlijke producten en de bijbehorende risico's, maar je ontwikkelt ook een diepgaand begrip voor de mensen die betrokken zijn bij het behandelen en vervoeren ervan.

Programma
  • De verschillende klassen, hun kenmerk en gevaren
  • De indeling van de klasse
  • De houders, nl. verpakkingen en tanks
  • Signalisatie van de colli en tanks
  • Het keurmerk van de colli
  • Opmaken van vervoerdocumenten en speciale gevallen
  • Optreden bij calamiteiten
  • Tunnelcodes
Doelgroep

Bedienden en magazijniers die omgaan met gevaarlijke stoffen.

Geen speciale voorkennis vereist.

Docent

Georges De Mol, ADR-veiligheidsadviseur van verschillende bedrijven, klasse 1 t/m 9 d.w.z. zowel springstoffen, gassen en radioactieve stoffen. Hij is eveneens ADR-docent chauffeurs, zowel basis colli + tank, zowel hernieuwing (vijfjaarlijks) colli + tank.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren
Thema: Internationalisering

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 270,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 410,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.