Skip to main content
Voka Opleiding

ERP projecten; een zegen of een vloek?

Een goed Enterprise Resource Planning (ERP) en de implementatie daarvan legt vaak het fundament voor verdere digitalisatie, optimalisatie en het uitbouwen van nieuwe businessmodellen waarmee je relevant blijft als organisatie. Dat zijn waarschijnlijk ook jouw doelstellingen. Maar… ERP-projecten zijn tegelijk één van de meest uitdagende en meest gevoelige IT-projecten die een onderneming kan uitvoeren. Wees voorbereid en start er mee met een duidelijk zicht op de uitdagingen.

In deze opleiding kom je te weten met welke factoren je rekening moet houden bij het kiezen van een ERP-systeem en bij het kiezen van een partner om te implementeren. Wat bepaalt het verschil tussen een succesvol project, een moeilijk project of een gefaald project? Daar is meer dan louter technische kennis voor nodig: ERP-projecten zijn vaak politiek en emotioneel geladen omdat ze rechtstreeks invloed hebben op de werking van de medewerkers en het verankeren van bepaalde werkwijzen. En uiteindelijk ook op de organisatiestructuur en machtsverhoudingen.

Programma
  • Welkom en introductie
  • Wat zijn valabele triggers om een ERP project te overwegen?
  • Wat mag ik verwachten van een typisch verloop en uitkomst van een ERP project?
  • Hoe selecteer ik het best passend ERP systeem en implementatie partij voor mijn organisatie?
  • Wat zijn de Critical Success Factors (CSF) voor een ERP implementatie of ERP-enable business transformaties?
  • Q&A
doelgroep

CEO, CIO, CFO, CTO, COO, IT Managers, IT Key-users, application owners, business process owners, program manager, project manager, Transformation manager, etc.

Voorkennis :
Basis conceptueel begrip van ERP en van IT-enabled transformaties
 

Docent

Benjamin De Brabander : KPMG Partner – Technology Advisory

Benjamin is de afgelopen 16 jaar project manager, program manager en solution architect geweest voor vele ERP implementaties en ERP-enabled business transformaties in meer dan 20 landen. Gedurende deze periode heeft hij in verschillende industrieën gewerkt waaronder de maak industrie, professional services, utilities en de financiële sector. Momenteel is hij partner bij KPMG waar hij verantwoordelijk is voor alle ERP implementaties en ERP-enabled business transformaties met Microsoft, SAP, Oracle, Coupa, Ivalua, SailPoint en ServiceNow. Bijkomend is Benjamin een doctoraat kandidaat bij de Vlerick met als research topic de digitalisatie van ERP. In zijn laatste paper stelt hij de nieuwe definitie van ERP als “an integrated digital enterprise platform for  configuring, operating  and  innovating  business processes, value chains and business models end-to -end,  governed in an agile way”.
 

 Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2.5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€ 170,00 ex. BTW

Voka niet-leden:
€ 305,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.