Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Masterclass People x Organisation: Strateeg: stem je HC-beleid af op jouw bedrijfsmissie

Human Resources

Ontwikkel een strategisch human capital-beleid dat perfect aansluit bij de bedrijfsmissie. Leer hoe je jouw HR-initiatieven en talentmanagement effectief afstemt op de overkoepelende strategie van de organisatie. Versterk de concurrentiepositie en behaal de bedrijfsdoelen door een personeelsbeleid te creëren dat resultaatgericht is. Na deze opleiding begrijp je het belang van deze afstemming, kun je behoeften analyseren en vertalen naar concrete HR-strategieën.

Na het voltooien van deze opleiding heb je als deelnemer het volgende geleerd:

  • Het belang begrijpen van het afstemmen van het human capital-beleid op de bedrijfsmissie en strategie van de organisatie.
  • Het vermogen ontwikkelen om de behoeften van de organisatie te analyseren en deze te vertalen naar concrete HR-strategieën en initiatieven.
  • Het identificeren en implementeren van effectieve talentmanagementpraktijken die bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelen.
  • Het kunnen meten en evalueren van de impact van HR-initiatieven op de organisatieprestaties.
  • Het verkrijgen van praktische tools en richtlijnen om het geleerde direct toe te passen in de eigen organisatie en een effectief human capital-beleid op te bouwen.

Kortom, als deelnemer ben je in staat om een strategisch HR-beleid te ontwikkelen en te implementeren dat nauw aansluit bij de bedrijfsmissie en bijdraagt aan het succes van de organisatie.

Programma

Dag 1: Kick-off, op 09/11/2023
Lumina: persoonlijke profielschets (sterktes & groeipotentieel) 
Tijdens deze module krijgen de deelnemers inzicht in hun persoonlijke profielschets aan de hand van Lumina, een methode om sterke punten en groeipotentieel te identificeren. Het is een kennismaking en introductie tot de masterclass. 

Dag 2: Strateeg: stem je HC-beleid af op jouw bedrijfsmissie, op 08/02/2024
Deze module gaat in op het ontwikkelen van een strategisch human capital-beleid dat in lijn is met de bedrijfsmissie. Deelnemers leren hoe ze hun HR-initiatieven en talentmanagement kunnen afstemmen op de organisatiestrategie. 
 

Doelgroep en voorkennis

-    HR professionals, eigenaar & ondernemers, directie & management 
-    Minimaal 5 jaar werkervaring
 

Docent

Fabienne Vanwynsberghe | Adviseur Strategy, Transformatie & Human Capital

Fabienne Vanwynsberghe is een ervaren adviseur en consultant gespecialiseerd in Strategy, Transformatie en Human Capital. Met haar diepgaande kennis en expertise levert ze waardevolle bijdragen aan organisaties van diverse omvang en sectoren. Haar filosofie van "happy people - happy profit" vormt de basis van haar aanpak, waarbij ze focust op het creëren van een gedijende werkomgeving en duurzaam succes op lange termijn.

Met expertise in Agile Workforce Design en strategische personeelsplanning helpt Fabienne organisaties om flexibel te reageren op veranderingen en talent voor cruciale posities te ontwikkelen. Daarnaast deelt ze haar kennis en inzichten in masterclasses over People & Organisation, waar professionals praktische tools en strategieën kunnen verkrijgen voor het versterken van organisatiecultuur, leiderschapsontwikkeling en effectief talentmanagement.

Ontdek Fabienne's expertise en verbeter jouw begrip van Human Capital en Organisatieontwikkeling.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 14 uren
Thema: Personeelsmanagement

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Ontdek alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 990,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 1490,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.