Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Masterclass People x Organisation: Geloofwaardig adviseur, communicatie is key

Human Resources

Wil jij je communicatieve vaardigheden ontwikkelen en een geloofwaardige adviseur worden? Dan is de opleiding "Geloofwaardig adviseur: Communicatie is key" iets voor jou! Ontdek hoe je effectief kunt communiceren, luisteren, vragen stellen en feedback kunt geven om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen in je adviserende rol.

Als deelnemer aan deze opleiding vergroot je je vaardigheden en kennis op de volgende gebieden:

  1. Meesterlijke communicatie: Leer helder en beknopt communiceren, zodat je boodschappen effectief overkomen en begrepen worden door je medewerkers. Maak indruk met je communicatievaardigheden.

  2. Inspireer je medewerkers met jouw verhaal en visie: Ontwikkel actief luisteren en begrip voor wat er speelt bij je medewerkers. Hierdoor kun je beter inspelen op hun behoeften en verwachtingen en hen meekrijgen in jouw visie.

  3. Meesterlijk vragen stellen: Leer gerichte en inzichtelijke vragen stellen om dieper inzicht te krijgen in de situatie van je medewerkers. Dit stelt je in staat om waardevolle adviezen te geven die echt aansluiten bij hun behoeften.

  4. Bouw vertrouwen en geloofwaardigheid op: Ontdek hoe je het vertrouwen van je medewerkers kan winnen en een geloofwaardige adviseur wordt. Versterk je relaties en creëer een omgeving van vertrouwen.

Investeer in jezelf en word een geloofwaardige adviseur die effectief communiceert en impact maakt. Schrijf je vandaag nog in voor de opleiding "Geloofwaardig adviseur: Communicatie is key" en zet een belangrijke stap in je professionele ontwikkeling.

Programma

Dag 1: Kick-off, op 09/11/2023
Lumina; persoonlijke profielschets (sterktes & groeipotentieel) 
Tijdens deze module krijgen de deelnemers inzicht in hun persoonlijke profielschets aan de hand van Lumina, een methode om sterke punten en groeipotentieel te identificeren. Het is een kennismaking en introductie tot de masterclass. 

Dag 2: Geloofwaardig adviseur, communicatie is key, op 07/12/2023
Deze module richt zich op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden om een geloofwaardig adviseur te worden. Deelnemers leren effectief communiceren, luisteren, vragen stellen en feedback geven om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. 

  • Praktijkgerichte benadering: de opleiding legt de nadruk op praktische toepassing van communicatieve vaardigheden in de adviserende context. Deelnemers krijgen hands-on oefeningen en realistische scenario's om hun communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en direct toe te passen.
  • Verdieping van communicatievaardigheden: de opleiding biedt een diepgaand begrip van effectieve communicatie. Deelnemers leren niet alleen hoe ze duidelijk en beknopt kunnen communiceren, maar ook hoe ze empathisch kunnen luisteren, krachtige vragen kunnen stellen en constructieve feedback kunnen geven. Deze vaardigheden stellen hen in staat om beter te begrijpen wat er speelt bij de klant en om op een respectvolle en overtuigende manier te communiceren.
  • Opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid: de opleiding legt sterk de nadruk op het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid als adviseur. Deelnemers leren hoe ze hun communicatie kunnen afstemmen op de behoeften en verwachtingen van de klant, hoe ze betrouwbaarheid kunnen tonen en hoe ze hun expertise op een authentieke manier kunnen overbrengen. Door deze vaardigheden te beheersen, kunnen deelnemers vertrouwen opbouwen bij hun klanten en geloofwaardige adviseurs worden.
Doelgroep en voorkennis
  • HR professionals, eigenaar & ondernemers, directie & management 
  • Minimaal 5 jaar werkervaring
Docent

Fabienne Vanwynsberghe | Adviseur Strategy, Transformatie & Human Capital

Fabienne is eenbusiness gedreven adviseur en consultant met bijna 15 jaar ervaring in diverse gebieden, waaronder Human Capital, Strategie, Organisatieontwikkeling, Transformatie, Transitie, Verandering, Beleidsontwikkeling, Cultuur, Leiderschap, Retentie en Talentmanagement. Met haar diepgaande kennis en expertise heeft Fabienne bewezen een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan organisaties van verschillende omvang en sectoren, dit van zowel KMO’s naar multinationals.

Als adviseur en consultant heeft Fabienne altijd een unieke invalshoek gehanteerd: "happy people - happy profit". Deze filosofie vormt de basis van zijn/haar aanpak en benadrukt het belang van het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers gedijen en gemotiveerd zijn. Door te investeren in het welzijn en de ontwikkeling van het menselijk kapitaal binnen een organisatie, gelooft Fabienne dat dit leidt tot een hogere winstgevendheid en duurzaam succes op de lange termijn.


Een van de innovatievere  domeinen waar Fabienne zich op heeft toegelegd, is Agile Workforce Design. Ze  heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van organisaties bij het implementeren van wendbare werkmethoden en het optimaliseren van hun personeelsbestand om snel te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. Fabienne begrijpt de complexiteit van het creëren van een flexibele en veerkrachtige organisatie en weet hoe zij bedrijven kan helpen om zich aan te passen aan een snel veranderende zakelijke omgeving.

Daarnaast heeft Fabienne een sterke achtergrond in het opzetten van strategische personeelsplanning en successieplanning. Door middel van grondige analyses en prognoses helpt zij organisaties om toekomstige 


personeelsbehoeften te identificeren en talenten te ontwikkelen voor cruciale posities. Fabienne heeft bewezen methoden en praktijken toegepast om de continuïteit van het leiderschap en de talentpijplijn binnen organisaties te waarborgen.

Naast haar consultancywerk geeft Fabienne ook deze masterclasses over People & Organisation, waarin zij zhaar kennis en inzichten deelt met professionals die hun begrip van Human Capital en Organisatieontwikkeling willen verdiepen. 
De masterclass biedt deelnemers praktische tools en strategieën om hun organisatiecultuur te versterken, leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en effectief talentmanagement te implementeren.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 14 uren
Thema: Personeelsmanagement

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Ontdek alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 990,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 1490,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.