Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Masterclass People x Organisation

Human Resources

Als HR-professional wil je graag een volwaardige sparringpartner en adviseur worden voor het managementteam. Je wilt het verschil maken met een strategisch en duurzaam personeelsbeleid in een wendbare organisatie. Om deze rol succesvol te vervullen, is het belangrijk om te groeien naar een positie als strategische HR-businesspartner. In deze opleiding bieden we je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden, zodat je kunt evolueren naar een strategische HR-businesspartner. We behandelen theoretische modellen en het theoretische kader, maar leggen ook de nadruk op praktische voorbeelden en tips.

Tijdens de opleiding verken je de kerncompetenties die nodig zijn voor een HR-businesspartner. Daarnaast zoomen we in op de zes rollen die volgens professor Dave Ulrich een HR-businesspartner kan vervullen: geloofwaardig adviseur, businesspartner, strateeg, changemanager, talentmanager en operationeel uitvoerder.

Naast het verkennen van deze rollen, leer je ook hoe je jouw rol als HR-professional nog beter kunt invullen. We helpen je bij het definiëren van je sterktes en verbeterpunten, waarbij jouw eigen ervaringen een belangrijke rol spelen. Daarnaast moedigen we de uitwisseling van ervaringen tussen de deelnemers aan, zodat je kunt leren van elkaars inzichten en uitdagingen.

Iets voor jou?

Schrijf je hier in

Kameracademie - opleiding - leidinggevende - managers - voka - KvK Limburg - HR - Human Resources

Programma

Dag 1: Kick-off: Lumina; persoonlijke profielschets (sterktes & groeipotentieel), op 9/11/2023
Tijdens deze module krijgen de deelnemers inzicht in hun persoonlijke profielschets aan de hand van Lumina, een methode om sterke punten en groeipotentieel te identificeren. Het is een kennismaking en introductie tot de masterclass. 
  
Dag 2: Geloofwaardig adviseur: Communicatie is key, 7/12/2023
Deze module richt zich op het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden om een geloofwaardig adviseur te worden. Deelnemers leren effectief communiceren, luisteren, vragen stellen en feedback geven om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. 
  
Dag 3: Businesspartner: Begrijp je business in de markt, op 18/01/2024
In deze module ligt de nadruk op het begrijpen van de bedrijfscontext en de markt waarin een organisatie opereert. Deelnemers leren hoe ze waarde kunnen toevoegen als strategische HR-partner door kennis van de business en de externe omgeving. 
  
Dag 4: Strateeg: stem je HC-beleid af op jouw bedrijfsmissie, op 8/02/2024
Deze module gaat in op het ontwikkelen van een strategisch human capital-beleid dat in lijn is met de bedrijfsmissie. Deelnemers leren hoe ze hun HR-initiatieven en talentmanagement kunnen afstemmen op de organisatiestrategie. 
  
Dag 5: Changemanager: The human side of change, op 7/03/2024
De focus van deze module ligt op het managen van veranderingen in organisaties en het begrijpen van de menselijke aspecten ervan. Deelnemers leren hoe ze medewerkers kunnen betrekken, motiveren en ondersteunen tijdens veranderingsprocessen. 
  
Dag 6: Leiderschap 2.0: Intergenerationeel leidinggeven of leidinggeven anno 2035, op 28/03/2024
Deze module behandelt leiderschapsvaardigheden voor de moderne tijd, met specifieke aandacht voor intergenerationeel leidinggeven en de toekomst van leiderschap in 2035. Deelnemers verkennen nieuwe benaderingen en krijgen inzicht in de behoeften van diverse generaties. 
  
Dag 7: Talentmanager: Opleiden is het nieuwe rekruteren, op 18/04/2024
In deze module staat talentmanagement centraal, met de nadruk op het belang van opleiding en ontwikkeling als strategie om talent aan te trekken en te behouden. Deelnemers leren hoe ze effectieve leerprogramma's kunnen ontwerpen en implementeren. 
  
Dag 8: Operationeel uitvoerder: zorg voor efficiënte processen; op 23/05/2024
Deze module richt zich op het optimaliseren van operationele processen binnen HR en het zorgen voor efficiëntie. Deelnemers leren hoe ze HR-processen kunnen stroomlijnen, automatiseren en verbeteren om waarde toe te voegen aan de organisatie. 
  
Dag 9: Organisatie (re)design: Organisatietransformatie theorie naar praktijk, op 13/06/2024
De laatste module behandelt theorie en praktijk van organisatieontwerp en -transformatie. Deelnemers krijgen inzicht in verschillende modellen en benaderingen 

Doelgroep

-    HR professionals, eigenaar & ondernemers, directie & management 
-    Minimaal 5 jaar werkervaring

Docent

Fabienne Vanwynsberghe | Adviseur Strategy, Transformatie & Human Capital

Fabienne is eenbusiness gedreven adviseur en consultant met bijna 15 jaar ervaring in diverse gebieden, waaronder Human Capital, Strategie, Organisatieontwikkeling, Transformatie, Transitie, Verandering, Beleidsontwikkeling, Cultuur, Leiderschap, Retentie en Talentmanagement. Met haar diepgaande kennis en expertise heeft Fabienne bewezen een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan organisaties van verschillende omvang en sectoren, dit van zowel KMO’s naar multinationals.

Als adviseur en consultant heeft Fabienne altijd een unieke invalshoek gehanteerd: "happy people - happy profit". Deze filosofie vormt de basis van zijn/haar aanpak en benadrukt het belang van het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers gedijen en gemotiveerd zijn. Door te investeren in het welzijn en de ontwikkeling van het menselijk kapitaal binnen een organisatie, gelooft Fabienne dat dit leidt tot een hogere winstgevendheid en duurzaam succes op de lange termijn.


Een van de innovatievere  domeinen waar Fabienne zich op heeft toegelegd, is Agile Workforce Management. Ze  heeft uitgebreide ervaring in het begeleiden van organisaties bij het implementeren van wendbare werkmethoden en het optimaliseren van hun personeelsbestand om snel te kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. Fabienne begrijpt de complexiteit van het creëren van een flexibele en veerkrachtige organisatie en weet hoe zij bedrijven kan helpen om zich aan te passen aan een snel veranderende zakelijke omgeving.

Daarnaast heeft Fabienne een sterke achtergrond in het opzetten van strategische personeelsplanning en successieplanning. Door middel van grondige analyses en prognoses helpt zij organisaties om toekomstige personeelsbehoeften te identificeren en talenten te ontwikkelen voor cruciale posities. Fabienne heeft bewezen methoden en praktijken toegepast om de continuïteit van het leiderschap en de talentpijplijn binnen organisaties te waarborgen.

Naast haar consultancywerk geeft Fabienne ook deze masterclasses over People & Organisation, waarin zij zhaar kennis en inzichten deelt met professionals die hun begrip van Human Capital en Organisatieontwikkeling willen verdiepen. 
De masterclass biedt deelnemers praktische tools en strategieën om hun organisatiecultuur te versterken, leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en effectief talentmanagement te implementeren.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 63 uren
Thema: Personeelsmanagement

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

Thor Central
Thor Park 8000
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 3.680,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 5.520,00 excl. btw

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille: DV.O105507

Cumuleerbaar met het VOV (Vlaams Opleidingsverlof) meer info vindt u hier.
Registratienummer opleidingsdatabank: ODB-1002442

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.