Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Generation Y 2023: Leiderschap voor young potentials

Investeer in jezelf of in de young potentials van jouw organisatie en stoom je klaar voor de toekomst. Voka - Kamer van Koophandel Limburg organiseert het opleidingstraject Generation Y, gaande van persoonlijk leiderschap en organisatieontwikkeling tot strategie. Dit traject daagt je uit om jezelf in vraag te stellen, de dynamieken van je organisatie onder de loep te nemen en de bedrijfsstrategie verder uit te bouwen. 

Gen Y: opleidingstraject voor young potentials en professionals

#WEAREGENERATIONY

Generation Y is een groeitraject op maat van (toekomstige) managers en (toekomstige) eigenaar-ondernemers. Wees kritisch voor jezelf als leidinggevende en leer je organisatie verder te ontwikkelen. Ga van daaruit strategisch aan de slag.

Concreet: 3 keer 3 dagen als deel van een beperkte groep van young potentials met een gedeelde passie voor leidinggeven. Verspreid over een periode van februari 2023 tot en met juni 2023.

Durf jij dat stapje verder gaan?

#PROGRAMMA

Module 1 - Persoonlijk leiderschap

Op 09/02, 10/02 en 11/02/2023

Goede leiders en ondernemers kennen zichzelf en zijn bewust bezig met hun ontwikkeling. De psychologie van de leider is een bepalende factor in de cultuur van de onderneming. Als jij bereid bent te leren en te groeien, zal de organisatie automatisch volgen.

Programma

 • Ontdek welke droom je voor jezelf wenst na te streven
 • Wie ben ik echt, achter mijn masker? Wat zijn mijn sterkte, zwaktes en patronen?
 • Wie ben ik in groepsverband? Hoe kan ik meer leiderschap opnemen?


Wie is James?
James Bampfield, oprichter van Quinx, heeft jarenlang ervaring in het coachen van bedrijfsleiders en organisaties in verschillende landen. Eveneens werkt hij samen met een indrukwekkende lijst van Belgische CEO's. James Bampfield is afgestudeerd aan de Universiteit van Cambridge en heeft bijkomend een Master in changemanagement behaald aan de universiteit van Surrey.

Module 2 - Organisatieontwikkeling

Op 23/03, 24/03 en 25/03/2023

Centraal in deze module staat de Themagecentreerde Interactie (TGI). Deze bevordert living learning organizations en participerend leiderschap. Organisaties waar met elkaar op een levendige en creatieve manier wordt samengewerkt en geleerd. De participerende leider ziet het als zijn verantwoordelijkheid om naast de effectiviteit en ontwikkeling van de organisatie ook maximaal de zelfsturing en ontwikkeling van de medewerkers te bevorderen.

Programma

 • Inzicht verwerven in de uitgangspunten van 'organizational learning'
 • Methodische vaardigheden ontwikkelen om processen te begeleiden en ontwikkelingsprocessen in organisaties te bevorderen
 • Leiderschapskwaliteiten ontwikkelen die 'organizational learning' mogelijk maken
 • Leren werken met de uitgangspunten en methodiek van de Themagecentreerde Interactie (TGI)


Wie is Ineke?
Ineke van de Braak (4D) is arbeids- en organisatiepsycholoog. Als opleider en coach is zij gericht op het bevorderen van participerend leiderschap, lerende organisaties en zelfsturende teams en medewerkers. Zij werkt vanuit de uitgangspunten van de Themagecentreerde Interactie (TGI) en is erkend TGI-opleider.

Module 3 - Strategie

Op 08/06, 09/06 en 10/06/2023

De focus ligt tijdens deze module op hoe te overleven in deze VOCA (Volatiel, Onzeker, Complex en Ambigu) wereld. Inzicht verwerven in de consument, klant, markt, concurrentie en stakeholders is noodzakelijk om deze uitdaging aan te gaan. De strategie van de onderneming bepalen en daarnaar handelen staan centraal.

Programma

 • Het 'waarom' van de business definiëren 
 • From purpose to strategy; where-to-play en how-to-win
 • Keuzes maken; wat wel/niet doen
 • Welke competenties zijn nodig voor de bepaalde strategie?; walk the talk
 • Persoonlijke rol van de leider


Wie is John?
John Metselaar verdiepte zich, na een carrière van 30 jaar met wereldwijde managementverantwoordelijkheden bij Procter & Gamble, verder in leiderschap, innovatie, strategie en organisatiecultuur. Met zijn bedrijf J-Met CONNECT en als professor aan Solvay Brussels School of Economics and Management inspireert en begeleidt hij bedrijven bij het definiëren van hun strategie en het uitbouwen ervan.

#PRAKTISCH

Taal

Engels en Nederlands
Deelnemers kunnen zich professioneel uitdrukken in het Engels.

Locatie

TBC

Deelname

€ 6900,00 excl. btw voor leden van Voka - Kamer van Koophandel Limburg
€ 10.350,00 excl. btw voor niet-leden van Voka - Kamer van Koophandel Limburg
20 tot 30% korting via KMO-portefeuille is mogelijk, voorwaarden zie www.kmoportefeuille.be (erkenningsnummer DV.O105507)

Inbegrepen:

 • Groepsbegeleiding en coaching
 • Lunch, diner, drank aan tafel, versnaperingen, extra activiteiten
 • Syllabi en boeken


Niet inbegrepen:

 • Hotelovernachting & ontbijt: € 140,00 excl. btw per nacht
 • Extra onkosten zoals dranken aan de bar of minibar
Gen Y: opleidingstraject voor young potentials en professionals

  Voor meer info
 contacteer Hannah Baveco

 > 011 56 02 53
 > hannah.baveco@voka.be

vokasolvayKMO-portefeuilleerelogo

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator Talent

Wanneer

Prijs

€ 6.900,00 voor leden van Voka - KvK Limburg, excl. btw

€ 10.350,00 voor niet-leden Voka - KvK Limburg, excl. btw


Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.
Cumuleerbaar met het VOV (Vlaams Opleidingsverlof) meer info vindt u hier.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 63 uur

Voorwaarden

Bij annulering van je deelname op minder dan 30 dagen voor aanvang van het traject heeft de opleidingsverstrekker Voka - Kamer van Koophandel Limburg recht op 100% van het totaalbedrag van het traject.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.