Skip to main content

Geld om te groeien

Wil je meer weten over de zoektocht naar extern kapitaal om je groei te financieren? Wij sommen de verschillende financieringsvormen graag voor je op en helpen je aan de hand van experten en praktijkgetuigenissen op weg in de wereld van private equity, venture capital, family office en business angels!

Een goede strategie zonder de juiste financiële stimulans is gedoemd om te mislukken. Want je hebt geld nodig om je ideeën uit te werken en groei te realiseren. En dat geld hoeft gelukkig niet altijd uit eigen zak te komen. Extern kapitaal kan een oplossing bieden en er was nog nooit zo veel geld beschikbaar op de markt.

Externe investeerders zijn vennoten of aandeelhouders die privégeld inbrengen in je onderneming in de vorm van contant geld of fondsen in natura. Maar waar moet je op letten als je op zoek bent naar extern kapitaal? Wat zijn de voor- en nadelen van private equity, venture capital; family office of samenwerken met een business angel? Wat zijn de do's-and-don'ts bij elke financieringsvorm? Je ontdekt het tijdens deze opleidingsdag!

Programma

In deze opleiding komen vijf tenoren aan het woord die elk hun licht laten schijnen op het huidige financieringslandschap. Elk van de tenoren wordt ook aangevuld met een bedrijfscase die getuigt over zijn zoektocht naar extern geld.

 • Inleiding  en moderatie door Ivo Marechal (D2E)
 • Globaal overzicht door Dominique Roux, LRM
  • Hoe ga je te werk om extern geld op te halen? 
  • In welke fase gebruik je welk soort geld?
  • Begeleiding bij de ophaling van extern kapitaal: wat, waar, hoe en wat?
 • De rol van business angels door Peter Croonen
 • Ervaring met venture capital door Kathleen Vandersmissen, HERAN partners
 • De meerwaarde van private equity door Ivo Marechal, D2E
 • Family Office door Willem Broux, Group MC
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers en hun familiale opvolgers, buy-in- en buy-outmanagers en starters die willen groeien.

Docent

Ivo Marechal, D2Earth

Ivo Marechal treedt op als moderator én spreker. Hij heeft een sterk professioneel parcours afgelegd en was onder meer CEO bij H.Essers waar hij de transitie van de tweede naar de derde generatie in goede banen heeft geleid. Sinds vijf jaar is hij partner bij zijn eigen succesvolle durfkapitaalfonds Down 2 Earth (D2E). 

IAB-erkenningsnummer: B0687/2019-09

BIBF-erkenningsnummer: 101176

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 6,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Logo EO     KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 450,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo