Skip to main content

Internationaal fiscaal recht: basisbeginselen

Wil je een duidelijke kijk op de complexe internationale fiscaliteit? Bouw een grondige kennis op tijdens deze workshop en bescherm je zo tegen onaangename verrassingen.

Ben je als onderneming actief in binnen- én buitenland? Dan is een goed inzicht in zowel de Belgische fiscaliteit als het internationaal fiscaal recht een absolute must!

Want wat doe je bijvoorbeeld met internationale winsten? Hoe vermijd je een dubbele belasting? En wat met internationale tewerkstelling? Het zijn maar enkele vragen waarmee je ongetwijfeld worstelt.   

Tijdens deze workshop bouw je een grondige kennis op van de basisbeginselen en krijg je de juiste begeleiding voor je bedrijf.

Programma

De topics van deze opleiding zijn:

 • algemene principes van het internationaal fiscaal recht
 • principes Europees fiscaal recht + richtlijnen 
 • inleiding dubbelbelastingverdragen:
  • toepassingsgebied, begripsbepalingen 
  • internationale ondernemingswinsten
  • dividenden, interesten, royalty's
  • (on)roerende goederen
  • internationale tewerkstelling
  • vermijden dubbele belasting 
 • België in een internationale planning 

In deze workshop vertrek je vanuit het standpunt van de vennootschap. Daarom behandel je internationale tewerkstelling niet vanuit een personenbelastingperspectief. Welke impact die tewerkstelling heeft op de onderneming komt wel aan bod.

Doelgroep

Deze workshop is voor:

 • alle personen die (on)rechtsreeks te maken hebben met de grensoverschrijdende activiteiten van de onderneming (eigenaar-ondernemers, CFO’s, CEO’s, controllers)
 • medewerkers van accountants, advocaten, notarissen en belastingconsulenten die op korte termijn een inleiding wensen in de belangrijkste thema’s van het internationaal fiscaal recht
 • personen die hun kennis van de fundamentele regels van het internationaal fiscaal recht willen opfrissen en actualiseren

Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar een basiskennis van de Belgische vennootschapsbelasting is aangeraden.

Docent

Silvie Broekx, Executive Manager, KPMG Tax Advisers
Maarten Cox, Adviser, KPMG Tax Advisers 

Erkenningsnummer IAB: B0687/2019-09

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?