Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Geld werkt, dus laat het geld zijn werk doen

Financieel

Hoe hou je de verschillende geldstromen binnen jouw organisatie onder controle?

Heb je voldoende geld om jouw schulden te kunnen betalen? Of te weinig? Gezond verstand leert ons dat het nuttig en nodig is om dit op te volgen. Maar weet je hoe je dit moet doen en welke acties je eraan moet koppelen?

Werkkapitaal optimaliseren kan zelfs voor een beter rendement zorgen! 
 

Programma

Wat is werkkapitaal en wat is werkkapitaalbehoefte?

  • Waarom is het belangrijk?
  • Hoe bereken je werkkapitaal?
  • Hoe kan het worden beïnvloed?
  • Hoe kan je werkkapitaal optimaliseren?
  • Hoe kan je het monitoren?
     
Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers

Docenten

Laurens Wijckmans - Manager – Business Consulting 

Laurens Wijckmans

Laurens begon zijn carrière bij KPMG Advisory te Zaventem na zijn studies Handelsingenieur aan de KUL en master in Financial Management aan Vlerick Business School . Hier heeft hij gefocust op Finance Transformation en Business Design & Optimization projecten voor grote (internationale) ondernemingen en organisaties o.a. standaardisatie & optimalisatie van (financiële) processen, ontwikkelen van rapporteringen & analyses, cost & profitability management en breder projectmanagement. Na circa 3 jaar ervaring opgedaan te hebben bij de Big 4, maakte Laurens de overstap naar het Business Consulting team van Van Havermaet waar hij middelgrote tot grote ondernemingen begeleidt in het ontwerpen, opzetten en automatiseren van hun controlling & financial management activiteiten met inbegrip van het opzetten van datamodellen en rapporteringen in Excel en Power BI o.a. omzet & margerapporteringen, financiële rapporteringen, cashflow rapporteringen, nacalculatie i.h.k.v. projectontwikkeling, …

Johan Peeters - Director – Business Consulting 

Johan Peeters

Johan studeerde in 1998 af als licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt, en startte daar aansluitend als doctoraatsassistent binnen de vakgroep accountancy en finance. Vanaf 2003 was hij verbonden aan de huidige KU Leuven, Campus Antwerpen en verantwoordelijk voor het vakgebied management accounting en gastdocent management accounting in het postgraduaat Bedrijfskunde aan de UHasselt. Daarna bekleedde hij verschillende managementfuncties in de openbare, non-profit en profit sector. Momenteel is Johan director Business Consulting bij Van Havermaet en adviseert hij KMO’s met betrekking tot managementrapportering, procesoptimalisatie en management accounting.

Erkenningsnummer IAB: B0687/2019-09

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren
Thema: Financiële geletterdheid

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.