Skip to main content
Voka Opleiding

Budgetteren kan je leren

Doelstellingen omzetten in cijfers en die cijfers ook effectief halen. Dan ben je goed bezig. Maar daarvoor moet je de budgetten en kostenposten onder controle hebben. Daarvoor moet je vooruit kunnen kijken en plannen. Budgetteren kan je inderdaad leren. Het budget is na deze opleiding geen stressfactor meer, maar de sleutel tot succes.

Kom erachter hoe je budgettering en forecasting kan worden ondersteund via een gestructureerde aanpak en met een handig budget- en forecast model. Daarnaast krijg je inzicht in de kostendrijvers die relevant zijn voor jouw business en wordt toegelicht hoe doelstellingen kunnen worden omgezet in cijfers. Dit alles gebeurt aan de hand van een geautomatiseerde financiële en operationele rapportering.

Programma

De opmaak van een budget is een handig hulpmiddel om stil te staan bij een aantal zaken zoals:

 • Hoe zien de resultaten eruit tot nu toe?
 • Welke wijzigingen verwacht ik in de markt, bij mijn klanten, … ?
 • Welke opportuniteiten en/of risico's zie ik voor het komende jaar?
 • Welke extra kosten of investeringen verwacht ik te moeten maken en welke kosten wil ik het komende jaar zeker niet meer maken of verminderen?
 • Heb ik de nodige middelen ter beschikking om extra activiteiten of investeringen te financieren?

Dankzij een gestructureerd budgetteringsproces worden al deze bedenkingen meegenomen en je doelen op korte en middellange termijn scherp gesteld.

Ook tijdens het jaar is het belangrijk om steeds de vinger aan de pols te houden. Een goede budgetopvolging met een aangepaste forecast zorgt er immers voor dat je:

 • steeds inzicht blijft behouden in de huidige stand van zaken en de richting die je uitgaat
 • snel kan anticiperen op onverwachte gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld de Coronacrisis
 • snel de link kan leggen met je kasplanningen bijgevolg snel op de hoogte bent van eventuele risico's
 • een leidraad hebt die je bijstaat om je doelstellingen niet uit het oog te verliezen en tijdig bij te sturen waar nodig.
Doelgroep

Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers
Financiële profielen die verdere kennis willen verkrijgen
Commerciële profielen die eigen budgetten beheren

Er is geen specifieke voorkennis vereist! 

Docent

Dietert begon zijn carrière bij KPMG Hasselt. Na circa 4 jaar ervaring opgedaan te hebben bij de Big 4, verhuisde hij naar Hitachi Data System, een internationale speler op de IT-markt. Na daar 2 jaar als Controller gewerkt te hebben, werd hij Finance Manager Belux. 3 jaar later, in 2011, werd hij Partner bij Conessence, een financiële dienstverlener. In 2015 maakte hij de overstap naar Van Havermaet, om er de afdeling Business Controlling uit de grond te stampen en te leiden.

Dietert biedt professionele service voor bedrijven, not-for-profitorganisaties en middelgrote internationale organisaties. Deze service omvat eveneens business advies, zowel financieel als operationeel.

Specialisaties en beroepskwalificaties:

 • Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, afstudeerrichting Finance & Accountancy (Limburgs Universitair Centrum)
 • financiële planning en analyse
 • IT-skills & Microsoft Excel-expert
 • kennis van Database-omgeving om een rapporteringsstructuur op te zetten
 • herstructureringen van ondernemingen
 • budgetimplementatie
 • sales operations

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 7 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator KamerAcademie

Adres

Voka Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 720,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.