Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Fiscaal interessante verloningstechnieken voor bedrijfsleiders en aandeelhouders

Financieel

Als bedrijfsleider streef je ernaar om zo weinig mogelijk belastingen te betalen op het inkomen dat u uit uw vennootschap haalt. 
Dit seminarie tracht om je een actueel overzicht te geven van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouders zijn van ‘hun’ vennootschap. 
 

In een steeds strenger wordende fiscale omgeving, is het moeilijk geworden om op een interessante manier geld uit de vennootschap te halen waarbij zowel de belastbare winst van de vennootschap geminimaliseerd wordt als tevens de belastingdruk bij ontvanger geminimaliseerd wordt. In dit kader bespreken we een fiscaal interessante alternatieve bezoldigingstechniek voor bezoldigde bestuurders/zaakvoerders van Belgische vennootschappen (zowel operationele vennootschappen als managementvennootschappen). Deze techniek is gebaseerd op de gratis toekenning van aandelenopties van een bevek aan de zaakvoerder-bestuurder van de vennootschap.  Deze techniek laat, bij naleving van bepaalde voorwaarden, toe om een bijkomende bezoldiging toe te kennen aan de bestuurder die aftrekbaar is in hoofde van de vennootschap, en bij de ontvanger tegen een vooraf vastgelegde beperkte fiscale last belast wordt.

Na dit seminarie zal je in staat zijn om diverse bezoldigingstechnieken te vergelijken zodat je fiscaal voordelig geld uit uw vennootschap kunt halen.

Programma

De inhoud van deze opleiding: 

  • overzicht van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerders/bestuurders die ook aandeelhouder zijn van hun eigen vennootschap
  • principes en context van een nieuwe bezoldigingstechniek
  • praktijkvoorbeeld
Doelgroep

Aandeelhouders - Bedrijfsleiders

Docent

Michelle Bovy, CEO B-Sure 
Gastdocent UHasselt – Vermogensbeheer – Handelswetenschappen/Minor Finance
 

 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren
Thema: Financiële geletterdheid

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.