Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Werken met een niet-familiale CEO

Familiebedrijven

Hoe weet je of je de juiste persoon aan boord haalt? Het is een vraag die je extra voorzichtig doet handelen, vooral als het gaat om het aantrekken van een externe manager of CEO die mogelijk ook financieel participeert. Het is vergelijkbaar met trouwen, want de toekomst van je bedrijf staat op het spel. Toch kiezen steeds meer bedrijven ervoor om een externe manager of CEO in te schakelen wanneer ze bepaalde competenties missen, sterker willen groeien, of geen geschikte opvolger binnen de familie hebben. En dat is begrijpelijk, want een externe persoon kan een essentiële intellectuele - en soms ook financiële - boost geven.

In onze workshop gaan we dieper in op de voor- en nadelen van het aantrekken van een externe manager of CEO. We bieden talrijke waardevolle tips om van de zoektocht en aanwerving een succes te maken. Daarnaast staan we stil bij de cruciale vraag hoe belangrijk de huidige eigenaar is voor het succes van de onderneming. Als de eigenaar momenteel een toonaangevende figuur is binnen de sector en het bedrijf en alle klanten aan deze persoon verbonden zijn, dan kan een wisseling van de wacht een enorme impact hebben op het bedrijf.

Bij onze workshop draait alles om het bieden van inzichten en praktische adviezen. We begrijpen dat het selecteren van de juiste externe manager of CEO een cruciale beslissing is voor de toekomst van je bedrijf. Schrijf je nu in en leer hoe je deze uitdaging kunt aangaan met vertrouwen en succes.

Programma

Infosessie van 2u met ruimte voor ervaringsuitwisseling onder de participanten. 

De volgende onderwerpen komen in deze opleiding aan bod:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van een externe manager of CEO?
  • Welke andere pistes zijn er?
  • Waar kan ik een externe manager of CEO vinden?
  • Hoe screen en selecteer ik de juiste externe manager of CEO voor mijn bedrijf?
  • Hoe bind ik een externe manager of CEO aan mijn bedrijf? 
  • De voor- en nadelen van een kapitaalsparticipatie: de managementbuy-in. 
  • Tips om het proces tot een goed einde te brengen.
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers en (toekomstig) externe CEO's.

Docent

Geert Motmans, Motmans & Partners

Geert Motmans studeerde personeelsbeleid aan de Sociale Hogeschool te Leuven en vulde dit aan met een General Management opleiding aan Vlerick. Na ruim 11 jaar als personeelsdirecteur actief te zijn bij een familiaal bouwbedrijf, zet hij de stap naar HR-consultancy. Als director bij een rekruteringskantoor is hij lid van het nationaal directiecomité en verantwoordelijk voor de leiding en uitbouw van de kantoren.

Later vervoegde hij Van Havermaet Groenweghe als vennoot, en is hij Gedelegeerd Bestuurder van Motmans – Van Havermaet. In januari 2015 gaat hij los van de groep en vaart hij samen met zijn team een zelfstandige koers onder de naam Motmans & Partners. Extra-professioneel is hij actief als rechter in sociale zaken aan het Arbeidshof te Hasselt en erevoorzitter van een controlegeneeskundige dienst.

Geert is gespecialiseerd in het verlenen van HR-advies aan KMO’s en familiebedrijven. Daarnaast doet hij zowel rekrutering en selectie als assessment en development centers voor bedrijven in uiteenlopende sectoren.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren
Thema: Bedrijfsstrategie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

LI - RECORE