Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Opties voor de toekomst van jouw bedrijf

Familiebedrijven

Ben je al bezig met het anticiperen op de toekomst van je bedrijf? Wacht niet langer en neem de nodige beslissingen, terwijl je werkt aan een op maat gemaakt plan dat perfect past bij jouw bedrijf. Samen met ons kun je ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

In onze uitgebreide opleidingsreeks zetten we alle belangrijke aspecten op een rijtje die van essentieel belang zijn voor jou als bedrijfseigenaar. We zorgen ervoor dat je goed op de hoogte bent en we geven je de tools om succesvol te navigeren in de toekomst van je bedrijf.

Wacht niet langer en investeer in je eigen succes. Sluit je aan bij onze opleidingsreeks en bouw aan een solide toekomst voor jouw bedrijf!

Externe manager of CEO voor jouw onderneming

Steeds meer bedrijven doen beroep op een externe manager of CEO omdat ze competenties missen, sterker willen groeien, of niemand van de kinderen de zaakvoerder wil opvolgen. Kan dit iets voor jouw bedrijf zijn? We willen inzoomen op de voor- en nadelen van een externe manager of CEO. Je krijgt talrijke tips aangereikt om van de zoektocht en aanwerving een succes te maken. Daarnaast staan we stil bij de cruciale vraag hoe belangrijk de huidige eigenaar is voor het succes van de onderneming. 

Docent: Geert Motmans - Motmans & Partners 

Datum: 03/10/2023, van 09u00 tot 11u00

Communicatie en intermenselijke aspecten na de overdracht/verkoop

Er dringt zich een transitie op in de toekomst, maar heb jij al nagedacht welke rol jij als overlater nog wenst op te nemen?  Hoe communiceer je over een naderende overdracht naar alle stakeholders en waar moet je op letten om dit vlot te laten verlopen?  

Docent: Jan Maurissen & Elke Sweldens - Van Havermaet

Datum: 10/10/2023, van 09u00 tot 11u00

Fiscaal-juridische technieken van de overdracht

Indien je ooit zal willen overgaan tot (familiale) overdracht, kan de eigendom worden overgedragen door schenking of verkoop. Maar wat zijn nu de fiscale en juridische consequenties hiervan? Zullen hier belastingen op geheven worden en hoeveel? Wat met zussen en broers, dienen zij uitgekocht te worden? En welke modaliteiten dienen er vastgelegd te worden om in de toekomst niet voor voldongen feiten te komen staan?  

Docent: Tillo Dumont - KPMG 

Datum: 17/10/2023, van 9u00 tot 11u00

Bedrijfswaardering

Zowel in het kader van een familiale overdracht als bij een overdracht aan derden, is het zeer belangrijk om de waarde van je bedrijf te kennen. Maar hoe wordt dat nu juist bepaald?  Zijn er verschillende waarderingsmethodes? Is de waarde van een onderneming ook de waarde van de aandelen? Verkoop je de onderneming met of zonder vastgoed? Tijdens deze sessie proberen we de eigenaar-ondernemer enkele handige tools aan te reiken om de vertaalslag te maken naar zijn of haar bedrijf. 

Docent: Alexander Vangrieken & Christiaan Peeters - KPMG 

Datum: 19/10/2023, van 09u00 tot 11u00

Binden van key-management

Ondernemingen zijn steeds vaker op zoek naar manieren om hun management of cruciale medewerkers op duurzame wijze aan zich te binden. Louter financiële incentives (zoals een bonus) zijn vaak onvoldoende om betrokkenheid te creëren. Tijdens deze sessie wordt er vanuit fiscaal, financieel en juridisch oogpunt besproken op welke wijze de eigenaar-ondernemer een incentiveplan kan opzetten om het management te laten participeren in een onderneming, zonder dat de eigenaar daarbij moet inboeten aan zeggenschap.  Ook de managementbuy-out en buy-in zullen aan bod komen.  

Docent: Patricia Stas & Thomas Vandersmissen - KPMG 

Datum: 26/10/2023, van 09u00 tot 11u00 

Je kan ook voor de verschillende opleidingen afzonderlijk kiezen. 
De prijs voor de opleidingen afzonderlijk bedraagt 170 euro excl. BTW voor leden.

Thematisch aanbod

 BannerVLAIO

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 550,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 550,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.