Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Fiscaal-juridische technieken van de overdracht

Financieel

Ontdek de verschillende manieren waarop een bedrijfsoverdracht kan plaatsvinden, zoals verkoop, schenking of overerving. Leer alles over de fiscale en juridische aandachtspunten en de gevolgen die deze scenario's met zich meebrengen. Benieuwd naar welke belastingen er in elk geval verschuldigd zijn? En wil je graag de controle en/of inkomsten behouden na de overdracht? Ontdek ook de technieken om het bedrijf binnen de familie te houden.

Tijdens onze dynamische opleidingssessie geven we je een helder antwoord op al deze vragen. We laten je kennismaken met de mogelijkheden en wijzen je op eventuele valkuilen. Bovendien helpen we je om jouw wensen om te zetten in concrete actiepunten, zodat je direct aan de slag kunt.

Mis deze kans niet om je kennis over bedrijfsoverdrachten te vergroten en de juiste stappen te zetten voor een succesvolle en fiscaal voordelige overdracht. Schrijf je nu in voor onze opleidingssessie en maak je klaar om de controle over jouw bedrijf op de meest strategische manier over te dragen.

Programma
  • Fiscale en juridische aspecten en aandachtspunten in geval van verkoop van de onderneming aan een derde. 

  • Fiscale en juridische aspecten en aandachtspunten in geval van overdracht binnen de familie, via verkoop, schenking of erfenis. 

  • Diverse technieken voor overdracht met controle- en inkomstenbehoud, en/of behoud van het familiaal karakter. 

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot familiale aandeelhouders en bedrijfsleiders, hun opvolgers en hun naaste adviseurs.

Er is geen voorkennis vereist om te kunnen deelnemen aan deze opleiding.

Docent

Tillo Dumont, KPMG
Dit seminar wordt gegeven door Tillo Dumont. Hij is Director Estate Planning bij KPMG en is gespecialiseerd in het begeleiden van – vaak ondernemende – particulieren en families bij hun vermogens- en successieplanning. Hij werkt daarbij oplossingen uit voor de juridische en fiscale vragen van cliënten omtrent hun familie, onderneming en vermogen.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren
Thema: Financiële geletterdheid

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.