Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Communicatie en intermenselijke aspecten na de overdracht/verkoop

Familiebedrijven

Hoe kun je als ondernemer loslaten na een overdracht of verkoop? Hoe organiseer je je eigen exit en welke mogelijkheden zijn er? En vooral, hoe zorg je ervoor dat deze verandering in je bedrijf succesvol verloopt? Als familiale eigenaar-ondernemer ben je je meer dan ooit bewust van het belang van communicatie voor de prestaties van het familiebedrijf. Echter, communicatie en de omgang tussen familieleden binnen een familiebedrijf kunnen bijzonder uitdagend zijn. Jullie zijn immers niet alleen collega's of eigenaars, maar ook familie van elkaar.

Bij het loslaten na een overdracht of verkoop is het essentieel om de communicatie en interactie binnen de familie op een constructieve manier te managen. In onze workshop bieden we praktische inzichten en advies over hoe je deze uitdagingen kunt aanpakken. We bespreken verschillende mogelijkheden en strategieën om je eigen exit te organiseren en ervoor te zorgen dat de verandering in je bedrijf succesvol verloopt.

Daarnaast richten we ons op het herkennen en doorbreken van oude interactiepatronen, het opbouwen van een open en effectieve communicatiecultuur en het omgaan met familiedynamiek in een zakelijke context. Door te investeren in een gezonde communicatie en het creëren van een sterke basis voor samenwerking binnen de familie, kun je de overgang naar een nieuwe fase in het familiebedrijf soepeler laten verlopen. Schrijf je vandaag nog in voor onze workshop en ontdek hoe je als ondernemer succesvol kunt loslaten na een overdracht of verkoop, terwijl je tegelijkertijd de harmonie en prestaties van je familiebedrijf versterkt.

Programma

Deze opleiding geeft inzichten in de specifieke relaties tussen familieleden in het familiebedrijf. Daarnaast geven we je handvaten mee om een platform voor de familieleden te creëren om de gesprekken over het familiebedrijf aan te gaan. Ontdek daarnaast ook welke tools werken om open en effectiever te communiceren.

Doelgroep

•    Deze opleiding is gericht op familiale eigenaars-ondernemers en hun naaste adviseurs
•    Er is geen specifieke voorkennis vereist

Docent

Elke Sweldens, Director HR Services en geaccrediteerd coach (ICF), Van Havermaet. 
Jan Maurissen, partner bij Van Havermaet, autoriteit op vlak van begeleiding van familiebedrijven

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren
Thema: Personeelsmanagement

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.