Skip to main content

Exportstructuren toegelicht

Joint venture, reselling, franchising, agentuur, licensing, ... Het aanbod aan (internationale) exportstructuren voor jouw onderneming is groot. We zetten tijdens deze dynamische workshop alle mogelijkheden met de voor- en nadelen op een rijtje, en vergelijken we de diverse kanalen zodat jij gemakkelijk de juiste keuze maakt! 

Je kunt op verschillende manieren je producten en diensten commercialiseren of op de (internationale) markt brengen. Jouw exportstructuur is – zeker als je internationaal zakendoet – een cruciaal aspect van je business.  

Elk verkoop- en afzetkanaal heeft zijn eigenheden en voor- en nadelen. De aard van je onderneming, producten of diensten, je afzetmogelijkheden en de juridische vorm waarin de verkoop plaatsvindt, zijn de belangrijkste factoren die je keuze voor een specifieke exportstructuur bepalen. In deze interactieve workshop vol praktische tips, krijg je een helder inzicht in alle mogelijkheden en achterhaal je de optimale exportstructuur voor jouw bedrijf.

Programma

De onderdelen van deze workshop zijn:

 • een algemene inleiding in internationale exportstructuren
 • een overzicht van de belangrijkste kanalen:
  - de oprichting van een nieuwe vennootschap
  - de vaste inrichting van een bijkantoor
  - joint venture
  - reselling of distributie
  - franchising
  - agentuur
  - licensing
 • een vergelijking van de verschillende exportstructuren
 • de voor- en nadelen van elke structuur
 • grenzen
 • een rondvraag
Doelgroep

Deze workshop is gericht op medewerkers van ondernemingen die hun producten of diensten met de juiste strategische keuze op de meest efficiënte en geschikte wijze willen commercialiseren.

Docent

Kristof Zadora, Monard Law

Kristof is als advocaat-vennoot gespecialiseerd in handelsrecht, distributierecht, IT-recht, privacy- en gegevensbescherming.

Stefanie Stappers, Monard Law

Stefanie is als advocaat-vennoot gespecialiseerd in handels- en economisch recht, vennootschapsrecht, milieu-, stedenbouw- en administratief recht.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo