Skip to main content
Voka Opleiding

Tewerkstelling over de grenzen heen

Een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij internationale tewerkstelling.

Tijdens deze opleiding geven we een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten in de context van internationale tewerkstelling. Tewerkstellen in een grensoverschrijdende context is inmiddels een dagelijkse realiteit geworden in veel ondernemingen. Toch is het niet altijd even evident om rekening te houden met de regelgeving die op elke specifieke situatie van toepassing is.  Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan we in op mogelijke situaties bij een internationale tewerkstelling. We geven je daarbij concrete tips en tricks om zelf aan de slag te kunnen. 

Deze opleiding brengt de verschillende aspecten van een internationale tewerkstelling samen in één nuttig overzicht, zodat je over voldoende informatie beschikt om een internationale tewerkstelling in juiste banen te leiden. Je krijgt een gratis sjabloon van een detacheringsovereenkomst met nuttige en noodzakelijke clausules om zelf aan de slag te kunnen gaan. Je kan bovendien vragen en praktijkgevallen voorleggen aan de docent en je gaat naar huis met concrete, bruikbare tips.
 

Programma

 Arbeidsrechtelijke elementen

 • Welke loon- en arbeidsvoorwaarden? 
 • Wat bij ontslag? 
 • Wat met dwingende bepalingen?
 • Formaliteiten 
 • De detacheringsovereenkomst

Sociale zekerheid

 • Basisprincipes
 • Hoe bepaal je het toepasselijke sociale-zekerheidskader?
 • Verschil tussen detachering en gelijktijdige tewerkstelling

Recht op verblijf en tewerkstelling

 • De Single Permit
 • Sociale dumping vermijden
 • Wat na de Brexit? 

Voornaamste fiscale aandachtspunten
 

Doelgroep

Bedrijfsleiders, HR, legal counsels

Deze opleiding is geschikt voor mensen die in de praktijk te maken krijgen met situaties waarbij internationale tewerkstelling, in meer of mindere mate, aan bod komt. Deze opleiding richt zich daarom op mensen die op zoek zijn naar concrete tips om de internationale tewerkstelling op een correcte manier te kunnen structureren. Juridische voorkennis is niet vereist. Praktijkervaring is zeer welkom en interactief debat wordt aangemoedigd. 

Docent

Kato Aerts, counsel, Lydian

Kato adviseert cliënten over alle aspecten van zowel individueel als collectief arbeidsrecht en legt zich in het bijzonder toe op internationale tewerkstelling. Ze is vaak betrokken bij het implementeren of beëindigen van salary split scenario’s en internationale opdrachten en adviseert grote, internationale bedrijven omtrent grote detacheringsprojecten. Binnen het domein van grensoverschrijdende tewerkstelling heeft zij bijzondere expertise op het vlak van grensoverschrijdende sociale zekerheid.

Kato behaalde een certificaat bemiddeling in sociale zaken bij de KULeuven en adviseert vaak multinationals in uiterst gevoelige #metoo dossiers. 

Kato spreekt geregeld op seminaries, neemt deel aan podcasts als gast of moderator en is de auteur van verschillende juridische bijdragen. Kato is een actief lid van AIJA (International Association of Young Lawyers) en wordt regelmatig uitgenodigd om te spreken als expert tijdens panels over internationale tewerkstelling. 

vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€225

Voka niet-leden:
€340

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Circuit Zolder