Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Welke documenten heb je nodig voor jouw export?

Uitvoer van goederen, hoe zit dit in elkaar en wat moet je doen om dit optimaal te verlopen?

Uitvoer van goederen is een ingewikkelde materie. Er wordt duidelijk gemaakt wat het verschil is tussen uitvoeren en intracommunautaire levering. Welke documenten heb je allemaal nodig om deze uitvoer optimaal te laten verlopen? Hoe bekom je deze documenten en hoe vul je deze zo goed mogelijk in? Hoe verloopt deze export en hoe bewijs je de uitvoer van de goederen? Ben jij verantwoordelijk voor het toekennen van de goederencode?

Je leert meer over het verloop van de uitvoer van goederen, en je leert deze kennis toepassen op je eigen bedrijfssituatie. Er worden ook internetsites gedeeld om toekomstige problemen op te lossen. 

Na afloop van deze tweedaagse ken je het verschil tussen uitvoer van goederen en intracommunautaire levering van goederen en je kan de administratieve behandeling van goederen verwerken. Je kent de verschillende vervoerdocumenten. Je weet ook wanneer je al dan niet een oorsprongsdocument moet gebruiken of een andere regeling moet toepassen. Je kan de code van je goederen opzoeken en deze vergelijken met de goederencode in het land van bestemming. Je kan verschillende websites raadplegen.

Programma
 • Inleiding incoterms
 • Vervoerdocumenten
 • Bepalen van de oorsprong van de goederen
 • Oorsprongsdocumenten en andere mogelijke bewijzen van oorsprong van goederen
 • Andere documenten
 • De Uniestructuur en douane-unies
 • Uitvoer van goederen in de Unie
 • Het aangeven
 • Toepassing van fiscale maatregelen bij uitvoer
 • Tarbel
 • Sites op internet
Doelgroep

Interne sales, administratieve medewerkers, logistieke medewerkers, douaneverantwoordelijken, ...

Er is geen voorkennis vereist.

Docent

Lieve Lombaert, bestuurder LOVA Consultants.
Lieve is al meer dan 30 jaar werkzaam in de internationale handel. Naast haar kennis over vervoerdocumenten, oorsprongsdocumenten, douanedocumenten, ... heeft ze ook kennis over het invoeren en uitvoeren van goederen. Daarnaast helpt Lieve bedrijven met het behalen van een AEO-certificaat.

vlaio

 

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

€ 550,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?