Skip to main content
Map
  • Kameracademie
  • Natural Intelligence: duurzame innovatie geïnspireerd op de natuur

Natural Intelligence: duurzame innovatie geïnspireerd op de natuur

Met 3,8 miljard jaar voorsprong in R&D is de natuur een onklopbare mentor op vlak van duurzame innovatie. In deze opleiding kom je meer te weten over slimme innovatie geïnspireerd op natuurlijke principes.

Walvissen koelen het klimaat, paddenstoelen maken regen, termieten vergroenen de woestijn en plankton maakt wolken. De natuur ontwerpt, produceert en innoveert al 3,8 miljard jaar circulair en zonder uitputting, vervuiling en degradatie. We zouden dus beter radicaal inzetten op NI in plaats van AI. In deze interactieve workshop neemt Leen Gorissen je op sleeptouw om de grootst bibliotheek van duurzame oplossingen te ontdekken. En het gaat hier niet over de tech reuzen van Silicon Valley, maar over de overlevingskampioenen uit de natuur, wat we van hen kunnen leren, welke bedrijven al met NI aan de slag zijn gegaan en welke baanbrekende innovaties dit reeds heeft opgebracht. 

Niet alleen eindig je de dag met een frisse nieuwe blik op duurzaamheid en innovatie, je neemt ook praktische tools mee naar huis om zelf aan de slag te gaan. En bovenal, verhalen en een ervaring die je nog lang zullen bij blijven!

Programma
  • Hoe werkt innovatie in de natuur?
  • Wat zijn de factoren voor miljoenen jaren succes?
  • Kampioenen uit de natuur en de baanbrekende innovaties die zij geïnspireerd hebben
  • Bedrijven en business modellen geïnspireerd door NI
  • Bio-Fab-Lab
Doelgroep

Innovatie profielen, leiders en topmanagement.

Geen voorkennis vereist!

Docent

Leen Gorissen, doctor in de Biologie, is duurzaamheidsexpert, transitiedeskundige en innovatiebioloog. Ze is oprichter van Centre4NI, een onderneming die organisaties, bedrijven en overheden helpt innoveren zoals de natuur. Van 2009-2017 werkte Leen als onderzoeker en coördinator transitiekunde voor het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO Belgium). Ze is een veelgevraagde spreker, organiseerde innovatie bootcamps over de hele wereld en de is de auteur van het recent verschenen boek ‘Building the Future of Innovation on millions of years of Natural Intelligence’, verkrijgbaar via de gangbare platformen.

Leen Gorissen

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   MensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Sanne Vranken

Projectmedewerker innovatie & duurzaam ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 350,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 450,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.