Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Infosessie

De Business case van duurzaamheid

Duurzaam Ondernemen

Een beetje je best doen, is niet goed genoeg. Het is van belang dat je de negatieve impact op het milieu zo stevig mogelijk verkleint en je positieve impact vergroot. En de EU-taxonomie helpt jou hiermee. Het is een lijst van duurzame economische activiteiten, opgesteld door de Europese Commissie die ervoor zorgen dat er een transitie komt om de duurzame economie te versnellen. 

EU-taxonomie, benut jouw kansen!

De belofte van een universele en uniforme standaard waarmee we duurzaamheid kunnen meten, klinkt ons als muziek in de oren. De Europese Unie heeft een enorme stap in de goede richting gezet. We krijgen de kans om gezamenlijk te werken aan een toekomstbestendige economie, met transparante monitoring en rapportage over duurzaamheid als basis, wordt op deze manier steeds concreter. Kortom, dit zijn doelstellingen waarmee we aan de slag kunnen en effectief een verschil kunnen maken.

What's in it for you?

Vandaag lijkt duurzaamheid voor vele ondernemingen een grote uitdaging. Het recente klimaatrapport maakt echter duidelijk dat duurzaamheid net veel opportuniteiten biedt. Samen met Guy Pollentier van BNP Paribas bespreken we welke business bedrijven uit ESG-initiatieven kunnen halen én welke rol EU-taxonomie en duurzaamheidsrapportering hierbij spelen.

Programma

Wat komt in deze infosessie aan bod?

  • Hoe maak ik als bedrijf een business case uit ESG-criteria (Environmental, Social en Governance)? De vraag is dus niet alleen ‘hoe reduceer ik mijn negatieve impact?’, maar vooral ook ‘hoe kan ik als bedrijf een positieve impact creëren én daar business uit halen?’
  • Waarom is EU-Taxonomie belangrijk? Vandaag is er nog veel onduidelijkheid over dit classificatiesysteem voor duurzame investeringen. Wel staat vast dat het een steeds grotere rol zal spelen in het aantrekken van investeerders.
  • CSDR-rapportering: Vanaf 2024 is het voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers verplicht om te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu.

Verwacht je niet aan een theoretische scholing, maar wel aan een levendige discussie over wat dit alles betekent voor jou als ondernemer én vooral welke mind set je als ondernemer moet hebben om je onderneming te doen groeien dankzij een duurzame strategie.
 

Doelgroep

Alle bedrijven die willen inzetten op duurzaamheid om hun bedrijf te laten groeien.
CSDR-rapportering is wel vooral gericht op grote bedrijven (+250 medewerkers). 

Docent

Guy Pollentier, Head of Sustainable Business Competence Centre bij BNP Paribas Fortis

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 1.5 uur

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Sanne Vranken

Projectmedewerker innovatie & duurzaam ondernemen

Adres

Voka Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.