Het hele waterstofverhaal: wat is het wel en wat is het niet? - Troeven en opportuniteiten van waterstof in Vlaanderen.
Je leest/hoort haast elke dag over waterstof in de media: zou het na decennia beloftes en enkele hypes dan nu toch gaan gebeuren. De sterke belangstelling voor waterstof is deze keer ingegeven door een aantal structurele ‘driving forces’: het klimaat, de energievoorzieningszekerheid, ambitieuze roadmaps van bedrijven en sterke strategieën van overheden.
De sessie start met de basis-eigenschappen van waterstof en gaat al snel in op de brede waaier van productie- en transportmogelijkheden tot en met allerhande toepassingsgebieden. Via de diverse kleuren van waterstof komen we ook bij de technisch-economische haalbaarheid van waterstof voor de verschillende toepassingsgebieden. Natuurlijk ontbreken veiligheid en regelgeving van waterstof niet. Tot slot wordt ingegaan op de unieke positie die Vlaamse technologie-bedrijven hebben in de ontwikkeling van waterstof en de implementatie ervan.
Kortom: na deze sessie kunt u uw eigen mogelijkheden rond waterstof in kaart brengen en kunt u het waterstofnieuws dat overmorgen weer in de media komt, goed kunnen interpreteren.
- Technisch-economische functies binnen bedrijven
- Geen voorkennis vereist
Adwin Martens, directeur WaterstofNet
- Burgerlijk ingenieur elektrotechniek, Technische Universiteit Eindhoven, 1990
- 1990 – 2009 : Projectleider bij VITO in Mol, waarvan sinds 2002 projectleider van team ‘brandstofcellen’
- 2009 – nu : Directeur van WaterstofNet, kennis- en samenwerkingsplatform voor waterstof met focus op de regio Vlaanderen/Nederland
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Aantal opleidingsuren: 2.5 uren
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.