Skip to main content
Voka Opleiding

Infosessie: Waterstof

Het hele waterstofverhaal: wat is het wel en wat is het niet? - Troeven en opportuniteiten van waterstof in Vlaanderen.

Je leest/hoort haast elke dag over waterstof in de media: zou het na decennia beloftes en enkele hypes dan nu toch gaan gebeuren. De sterke belangstelling voor waterstof is deze keer ingegeven door een aantal structurele ‘driving forces’: het klimaat, de energievoorzieningszekerheid, ambitieuze roadmaps van bedrijven en sterke strategieën van overheden.  

Programma

De sessie start met de basis-eigenschappen van waterstof en gaat al snel in op de brede waaier van productie- en transportmogelijkheden tot en met allerhande toepassingsgebieden. Via de diverse kleuren van waterstof komen we ook bij de technisch-economische haalbaarheid van waterstof voor de verschillende toepassingsgebieden. Natuurlijk ontbreken veiligheid en regelgeving van waterstof niet. Tot slot wordt ingegaan op de unieke positie die Vlaamse technologie-bedrijven hebben in de ontwikkeling van waterstof en de implementatie ervan. 

Kortom: na deze sessie kunt u uw eigen mogelijkheden rond waterstof in kaart brengen en kunt u het waterstofnieuws dat overmorgen weer in de media komt, goed kunnen interpreteren. 

Doelgroep

-    Technisch-economische functies binnen bedrijven
-    Geen voorkennis vereist
 

Docent

Adwin Martens, directeur WaterstofNet

  • Burgerlijk ingenieur elektrotechniek, Technische Universiteit Eindhoven, 1990
  • 1990 – 2009 : Projectleider bij VITO in Mol, waarvan sinds 2002 projectleider van team ‘brandstofcellen’
  • 2009 – nu : Directeur van WaterstofNet, kennis- en samenwerkingsplatform voor waterstof met focus op de regio Vlaanderen/Nederland

vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2.5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€ 170.00 excl. BTW

Voka niet-leden:
€ 305.00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Circuit Zolder