Skip to main content
Voka Opleiding

Opstellen van een duurzaamheidsverslag

Het klimaat is een verantwoordelijkheid van iedereen én een gevoelig thema. Bedrijven en organisaties zijn bereid om transparant over hun ecologische en sociale impact te communiceren, zoals dat ook van hen verwacht wordt. Met een duurzaamheidsverslag maak je die impact zichtbaar voor je klanten, medewerkers, sollicitanten, financiële instellingen en andere belanghebbenden. Bovendien stoom je je organisatie klaar voor de toekomst. Maar zelfs als je ervaring hebt met een jaarverslag of een milieuverslag, kom je bij een duurzaamheidsverslag voor nieuwe vragen te staan.

Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden rapporteer je best en welke categorieën of impact moet je incorporeren? Het antwoord ontdek je tijdens deze opleiding. Je krijgt inzichten in de principes van duurzaamheidsverslaggeving én concrete tools om meteen aan de slag te gaan.

Programma

  • Internationale rapporteringskaders
  • Rapporteringsprincipes
  • Stappenplan
  • Voorbeelden
  • Take home messages

Tijdens deze opleiding krijg je concrete handvaten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met het duurzaamheidsverslag van je organisatie. Hoe zet je je duurzaamheidsstrategie en doelstellingen op papier? Hoe integreer je de Sustainable Development Goals (SDG’s) in je bedrijfsvoering? Hoe aligneer je jouw verslag met internationale richtlijnen zoals GRI? Hoe maak je van je duurzaamheidsverslag een krachtige communicatietool die intern en extern rendeert? 

Doelgroep & voorkennis

De opleiding richt zich tot werknemers die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid en MVO/CSR, duurzaamheidsverslaggeving en/of duurzaamheidscommunicatie. Specifieke voorkennis is niet vereist. 

Docent

Iris Penninckx, Sustainability consultant, Pantarein Publishing

Iris is doctor in de bio-ingenieurswetenschappen en werkt in het team Duurzaamheidsverslaggeving binnen Pantarein. Zij werkte de voorbije jaren voor klanten als WWF België, Athlon International en Agoria.
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€270,00 ex. BTW

Niet-leden:
€410,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?