Skip to main content
Voka Opleiding

Energiemanagement: volg je verbruik op en optimaliseer het

Energie is een serieuze kostenpost, daar wil je zo efficiënt mogelijk mee omspringen. Energiemanagement helpt je bij het behalen van je doelstellingen en toont waar de mogelijke ‘lekken’ in jouw bedrijf zitten zodat je daar actie op kan ondernemen. Je krijgt grip op het thema en inzicht op de mogelijkheden, ook voor de toekomst.

Programma

Onderstaande topics leer je tijdens deze opleiding aan de hand van reële voorbeelden uit de industrie en aan de hand van Demo materiaal :

  • Inzichten krijgen in een EMS (Energy Management System) die gebruikt kan worden voor de optimalisatie van het energieverbruik binnen jullie bedrijf door de installatie van energiemetingen. (Power Monitoring Expert Schneider Electric)
  • De impact van een slechte netkwaliteit door toelichting van de fundamenten van power quality, waarbij je onderzoek kan doen met behulp van het EMS.
  • Optimalisatie van elektrische distributie. Heb ik voldoende capaciteit ter beschikking? Piek belasting met de nodige load balancering. 

Wanneer je deze opleiding buiten wandelt heb je volgende punten geleerd : 

  • Waar Elektrisch verbruiken te meten met de juiste keuze van energie meter
  • Het in kaart brengen en toewijzen van de diverse energiestromen aan de hand van een Energieplatform Power Monitoring Expert (Schneider Electric).
  • Begrip van Power Quality rapporten komende van Power Analyzers.
Doelgroep

Ingenieurs met een basis achtergrond van elektriciteit

Docent

Jan Opsteyn - Project Manager EQUANS 

Binnen ons bedrijf een specialisme opgericht omdat er de nood was om de klanten te ondersteunen voor het in kaart brengen van de verschillende energiestromen, de problemen met power quality en naar uitbreidingsmogelijkheden van de elektrische distributie. 
+10 jaar ervaring en als enigste partner binnen België van Schneider electric voor dit EMS platform.
 

 Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€ 270,00 ex. BTW

Niet-leden:
€ 410,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.