Skip to main content
Voka Opleiding

Duurzaamheid, natuurlijk! Maar hoe & wat?

Iedereen is mee met het streven naar duurzaamheid. Uit onderzoek bij meer dan 500 bedrijven blijkt dat iedereen iets rond duurzaamheid wilt doen. Jij toch ook. Maar wat? En hoe? Duurzaamheid blijft te vaak een black box, enkel toegankelijk voor mensen die er dagelijks mee bezig zijn. Daarom begeleiden we je in het omzetten van vage ideeën naar concrete acties.

Met deze opleiding bieden we – los van de grote kaders – een handvat om duurzaamheid in je bedrijf te integreren, stapsgewijs, tastbaar en concreet.  We starten met het definiëren van jouw eigen visie op duurzaamheid, bepalen welke acties je kan ondernemen en hoe je erover moet communiceren.   

Programma

1. Visie: “Wat is jouw blik op duurzaamheid?”

 • 1.1. Presentatie “resultaten” – 534 bedrijven over duurzaamheid 
 • 1.2. Personal enquête: “jouw overtuigingen over duurzaamheid” > deelnemers persona op vlak van duurzaamheid 

2. Wetenschap: presentatie van de uitdaging

 • 2.1. De grootste uitdaging
  • 2.1.1. CO2
  • 2.1.2. Water
  • 2.1.3. Grondstoffen 

3. Uw CO2-analyse basis

 • 3.1. Scope 1 - 2 – 3 bespreking: “nulmeting > bepalen van projecten” 

4. De schil versus de kern 

 • 4.1. Welke acties kan u ondernemen op vlak van de “schil” vs. de “kern”
 • 4.2. Hoe kan je met de kern aan de slag?

5. Communicatie 

 • 5.1. Hoe communiceer ik over duurzaamheid?
 • 5.2. Wat zijn de voordelen van te communiceren over duurzaamheid?
   
Doelgroep

De focus ligt op zaakvoerders, eigenaars, CEO’s, COO’s, mensen in het directiekader, of beleid, die mee op de beslissingen en strategie van de organisatie kunnen wegen. 

De voorkennis van “duurzaamheid” is niet vereist. Wel een gezonde graad van interesse, nieuwsgierigheid en openheid om bestaande ideeën los te laten. 

Docent

Sebastiaan De Block – Founder The Ecological Entrepreneur
Na een opleiding master milieuwetenschappen en 7 jaar actief te zijn in verschillende rollen in sales & marketing, richtte Sebastiaan zijn eigen bedrijf op, The Ecological Entrepreneur. Deze organisatie heeft als doel om economie en ecologie samen te brengen, door “eco-bedrijven hun impact te schalen door commerciële groei” en “bedrijven te helpen gidsen in hun pad naar klimaatneutraliteit”. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 7 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 720,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.