Skip to main content
Map
Voka Opleiding

De SDG’s als kader voor jouw business strategie

Duurzaam Ondernemen

Maak jouw onderneming klaar voor een duurzame transformatie en ontdek de talloze kansen die het met zich meebrengt. Door duurzaamheid en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) integraal onderdeel te maken van jouw strategie, kun je niet alleen kosten verlagen en risico's voorzien, maar ook nieuwe producten en markten verkennen, en natuurlijk jouw reputatie verbeteren.

We behandelen de drijfveren achter duurzame transformatie en laten je kennismaken met de krachtige zakelijke voordelen van de SDG's. Je leert hoe je de SDG's effectief kunt implementeren binnen jouw onderneming en hoe je ze kunt vertalen naar concrete acties en resultaten.

 • Je begrijpt voor welke (globale) uitdagingen en trends bedrijven vandaag staan;
 • Je begrijpt wat duurzame transformatie is en wat de SDG’s zijn;
 • Je begrijpt de drijfveren voor duurzame transformatie en de business case van de SDG’s;
 • Je begrijpt hoe je aan de slag kan gaan met de SDG’s binnen jouw onderneming; 
Programma
 • Inspiratie: Vooreerst willen we je inspireren en ingaan op uitdagingen en trends waar bedrijven, waaronder de eigen onderneming, vandaag voor staan, alsook de drijfveren die hen ertoe aanzetten om te kiezen voor duurzame transformatie. Je leert daarbij wat duurzame transformatie is, wat de SDG’s zijn en waarom ze relevant zijn in een bedrijfscontext. Daarbij worden voorbeelden en best practices aangehaald ter ondersteuning.
   
 • Aan de slag: A.d.h.v. een oefening willen we je, met de uitdagingen en trends in het achterhoofd, uitdagen om de SDG’s te plaatsen in een bedrijfsmatig perspectief, rekening houdend met holistische en systematische karakter ervan. Hoe kunnen de SDG’s worden gelinkt aan de core business van een onderneming?
   
 • Inspiratie: Tijdens het tweede deel van workshop brengen we de theorie in praktijk. We lichten aan de hand van een case toe hoe je als onderneming concreet aan de slag moet gaan met duurzame transformatie en hoe je de SDG’s daarbij kan gebruiken.
   
 • Aan de slag: A.d.h.v. van een oefening willen we je uitdagen om na te denken over hoe je binnen jouw onderneming aan de slag kan gaan met duurzame transformatie en de SDG’s. Je wordt als het ware aangesteld als ‘sustainability lead’ van jouw onderneming. Wat doe jij in je eerste 100 dagen? 
Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor:

 • Kleine, middelgrote en grote ondernemingen
 • Ondernemingen die vooreerst of op gestructureerde wijze aan de slag willen gaan met de SDG’s in hun onderneming. 
Docent

Bert Stoelen, Consultant Sustainable Business Strategies bij Futureproofed (part of Sweco): Bert is burgerlijk ingenieur, gespecialiseerd in energie, van opleiding. Na zijn studies vatte Bert zijn carrière aan bij irex consulting, een start-up consultancy. Daar specialiseerde hij zich als energie-expert en projectmanager voor regulatoire projecten. Vandaag staat Bert bedrijven bij in de transitie naar een duurzame en low carbon economie. Daarenboven is hij de in-house 'CSRD'specialist.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 7 uren
Thema: Duurzaamheid

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Sofie Olyslaegers

Coördinator Talent

Bea Vanmeert

Projectmedewerker talent

Adres

T2-campus
Thor Park 8040
3600 Genk

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 720,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.