Skip to main content

Consignatie van goederen

Wat zijn de voor- en nadelen van consignatie? Hoe dek je je in tegen mogelijke risico's? En welke afspraken maak je met de klant of leverancier? Je ontdekt het allemaal in deze workshop op 7 juni 2022.

Consignatie wordt meer en meer gebruikt als techniek om risico’s voor de leverancier te beperken en om de investeringskost voor de verdeler te reduceren. In deze sessie kom je te weten wat consignatie precies inhoudt en wat je moet doen om deze techniek op een eenvoudige, correcte en veilige manier toe te passen.

Programma

De inhoud van deze interactieve sessie:

  • Wat is consignatie?
  • Wat zijn de voor- en nadelen?
  • Welke afspraken kun je maken met de klant of leverancier?
  • Wat zijn de risico's van dit systeem?
  • Welke verzekering(en) sluit je het best af?
Doelgroep

Alle actoren die betrokken zijn in het verkoopsproces, logistiek, risk management, algemene leiding en de financiële opvolging van klant – leveranciersrelaties. 

Deze opleiding is geschikt voor mensen zonder juridische voorkennis.

Docent

Kristof Zadora, partner Monard Law

De docent geeft een interactieve toelichting met verschillende praktijkvoorbeelden. De deelnemers kunnen doorlopend vragen stellen en cases voorleggen die vervolgens in groep zullen worden besproken.

Kristof Zadora is partner van de afdeling ondernemingsrecht. Hij spitst zich enerzijds toe op het distributierecht en de productieactiviteiten van klanten, en anderzijds op het IT-recht, privacy en data protection

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal lesuren : 1,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo