Skip to main content

Conflicten in vennootschappen

  • Online

Is de geschillenregeling het uitsluitend redmiddel bij conflicten in vennootschappen? Tijdens deze opleiding gaan we hier op in en leer je welke afspraken je best op voorhand maakt om conflicten in vennootschappen te vermijden. 

Je krijgt inzicht in de (buiten)gerechtelijke actiemiddelen door het WVV, met een bijzondere focus op de geschillenregeling en de uitsluiting lastens het vennootschapsvermogen in de BV.

Na deze opleiding weet je hoe partijen “uit elkaar kunnen gaan” met zo min mogelijk schade aan partijen en de vennootschap. Heeft de invoering van de uitsluiting/uittreding lastens het vennootschapsvermogen in de BV geleid tot snellere conflictoplossing?

Programma

-    Goede afspraken maken goede vrienden: de aandeelhoudersovereenkomst als tool om conflicten binnen de vennootschap te vermijden, dan wel de oplossing reeds vast te leggen;
-    Ook buiten de rechtbank valt er actie te beleven: de buitengerechtelijke actiemogelijkheden:
o    Uitsluiting/uittreding lastens het vennootschapsvermogen in de BV
o    Daarnaast:
    Vraagrecht aandeelhouders
    Individuele onderzoeks – en controlebevoegdheid
    Ontslag (aandeelhouder als) bestuurder
    Bijeenroeping AV
-    Een enkeltje richting rechtbank? De gerechtelijke actiemogelijkheden als uiterste actiemiddel:
o    De wijzigingen aan de geschillenregeling onder het WVV 
o    Daarnaast kort stilstaan bij andere mogelijkheden:
    Gerechtelijke bemiddeling
    Aanstelling deskundige/voorlopig bewindvoerder/sekwester 
    Nietigheid besluiten
    Vennootschapsvordering en minderheidsvordering
    Gerechtelijke ontbinding

Doelgroep

Ondernemers, aandeelhouders, CEO’s, …
Juridische voorkennis is niet vereist.

Docent

Nicole Segers is gespecialiseerd in het handels- en economisch recht en vennootschapsrecht. Nicole Segers studeerde in 2000 af als Licentiaat in de Rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze volgde een "postgraduaat corporate finance" aan de Leuven School of Business and Economics. Zij is lid van de balie van Hasselt en is sedertdien werkzaam binnen het kantoor Monard Law. Sedert september 2007 is zij vennoot bij Monard Law. Zij gaf reeds enkele voordrachten en schreef enkele artikelen in verband met distributie, koop, vennootschappenrecht.

Emilie Essers is sinds november 2018 lid van de Limburgse Balie en werkzaam bij Monard Law. Emilie legt zich voornamelijk toe op het vennootschaps-, handels- en economisch recht. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator KamerAcademie

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 145,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 185,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo