Skip to main content

Brexit: actuele cases

Leer en discussieer mee over de uitdagingen en bottlenecks.

Brexit, de huidige situatie 

Begin 2021 werd Brexit een feit. Sindsdien worden bedrijven geconfronteerd met de gevolgen hiervan op het vlak van douane en btw. Hoewel er uiteindelijk een vrijhandelsakkoord werd overeengekomen, zien we toch dat ondernemingen nog steeds kampen met de correcte afhandeling hiervan alsook botsen op de grenzen van een dergelijk akkoord.

De insteek van deze infosessie

Deze sessie heeft als doel deze actuele problemen en uitdagingen aan te pakken op basis van case studies die uit de praktijk komen. De experten van KPMG brengen enkele cases naar voor, maar er wordt verwacht dat de deelnemers ook hun ervaringen delen.

Programma

Tijdens de sessie zullen we ons volledig toespitsen op de behandeling van de cases die voorafgaand opgestuurd kunnen worden door de deelnemers. 

Aangezien dit geen basiscursus is, zal de werksessie een praktische aanpak hebben gebaseerd op de cases. Hier komt natuurlijk ook de bijhorende theoretische onderbouw aan bod.

Doelgroep

Elke professional die handel drijft met het Verenigd Koninkrijk en op zoek is naar oplossingen inzake douane en btw. Enige voorkennis is echter vereist, aangezien tijdens deze sessie enkel cases aangeleverd door de deelnemers behandeld zullen worden.

Docent
  • Frederik Cappelle, Director bij KPMG. Frederik adviseert al meer dan 10 jaar ondernemingen in verschillende sectoren inzake douane, accijnzen en internationale handel.
  • Rianda Zwakhoven, Tax Manager bij KPMG. Rianda is een btw-specialist en adviseert al meer dan 5 jaar bedrijven uit diverse sectoren.
  • Gladys Cristiaensen, Executive manager btw bij KPMG. Adviseert ondernemingen over Belgische en Europese btw-reglementering bij hun (online) activiteiten.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 4 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersonen

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Ward Smits

Adviseur internationalisatie / aanspreekpunt brexit

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo