Skip to main content

AEO vergunning

Word een betrouwbare handelspartner en win zo tijd! Word een export-kenner tijdens onze 2-daagse opleiding op 18 en 25 november 2021.

Ben je internationaal actief en hecht je belang aan betere douaneprocessen, optimaliseren, interne controle en concurrentievoordeel? Dan is de AEO-vergunning iets voor jou.

De AEO-vergunning (Authorised Economic Operator) is een Europese vergunning die wordt afgegeven door de douane aan bedrijven die internationaal actief zijn. Dergelijke vergunning biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer, zo worden ze minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel waardoor het oponthoud bij de grenzen afneemt. 

Bedrijven met een AEO-vergunning moeten voldoen aan een aantal gedefinieerde criteria in het douanewetboek van de Unie en kunnen vrijwillig dit statuut aanvragen. Door de status word je beschouwd als betrouwbare partij voor de douane.

Tijdens dit LAB bestaande uit 2 dagen leer je een AEO-aanvraag in te vullen. Het uiteindelijke doel is om op het einde van sessie 2 de aanvraag tot AEO-vergunning in te sturen.

Programma

Sessie 1 (18/11/2021) :

  • Algemene inleiding en vragenlijst
  • Hoofdstukken 1 & 2 self-assessment (douane)

Sessie 2 (25/11/2021) :

  • Evaluatie en terugkoppeling sessie 1 en hoofdstukken 3 & 4 self-assessment (ICT en solvabiliteit)
  • Hoofdstuk 5 (security) en afronding self-assessment
Doelgroep

Iedereen die internationaal actief is en belang hecht aan betere douaneprocessen, optimaliseren, interne controle en concurrentievoordeel.

Docent

Lieve Lombaert, LOVA-consultants

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 14 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Amber Zentjens

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 700,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 910,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo