Skip to main content
Voka Opleiding

Generatieverschillen op de werkvloer overbruggen

Te jong om serieus mee te werken. Te oud om nog veel mee aan te vangen. Vooroordelen zijn er aan beide kanten van de leeftijdspiramide. Veel ondernemers staan er weigerachtig tegenover om jongeren aan te werven omdat hun huidige ploeg hier niet mee overweg zou kunnen. Of andersom natuurlijk! Uiteindelijk zal in 2025 ongeveer 75% van de werkende wereldbevolking uit dotcommers – ook wel generation Y genoemd - bestaan!

Heb jij ook soms je twijfels over de werkbaarheid van leeftijdsverschillen? Over de inzetbaarheid van dotcommers? We zullen er toch mee moeten leren omgaan. Tijdens deze infosessie verwerf je heldere inzichten over de achtergrond van verschillen in arbeidscultuur tussen generaties. En krijg je ook handige tips om dotcommers aan te trekken, ze optimaal in te zetten én ze aan boord te houden!

Programma

We starten met een toelichting van de generatieleer, hoe ze is ontstaan en waarom bepaalde gebeurtenissen in de omgeving van de jongere, impact krijgen op hun levensstijl en dus ook op hun visie op werk en op hun gedrag op de werkvloer.

  • Wat kenmerkt deze jongeren en waarin verschillen ze?
  • Hoe communiceren ze het liefst? Hoe kijken zij naar werkplek en -tijd?
  • Wat verwachten ze van hun leider?
  • En hoe kunnen we hen optimaal inzetten in combinatie met onze babyboomers?

Zowel de inzichten van de docent als de onderlinge ervaringsuitwisseling zullen maken dat we met praktisch bruikbare tips weer naar ons bedrijf/organisatie kunnen stappen.

Doelgroep

Deze workshop is gericht op iedereen die een bedrijf of organisatie aanstuurt, die het HR-beleid opzet of die zelf leiding geeft aan een team waarin meerdere generaties samenwerken.

Docent

Geert Motmans, Gedelegeerd Bestuurder bij Motmans & Partners.

vroegboekkorting

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

    KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Hannah Baveco

Coördinator KamerAcademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 225,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 340,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Circuit Zolder