Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Familiale holding: financiële en fiscale constructies / Hoe controle behouden bij een schenking?

  • Hybride

De familiale holding en het nieuwe vennootschapsrecht: nieuwe kansen nieuwe prijzen? Kom het op 28 april 2022 ontdekken tijdens deze verhelderende opleiding!

Vaak kiezen ondernemende families met een kmo ervoor om aandelenparticipaties of andere vermogensbestanddelen centraal te beheren via een familiale holdingvennootschap. De fiscale wetgever heeft sinds enkele jaren echter een verhoogde aandacht voor holdingvennootschappen. Er werden enkele voordelen afgebouwd en recent nog werd er een nieuwe manier van aanrekening bij een kapitaalvermindering ingevoerd. Bovendien werd het vennootschapsrecht hervormd.

Is het in deze omstandigheden nog interessant om te kiezen voor een familiale holdingvennootschap? Het antwoord op die vraag krijg je tijdens deze opleiding. We zetten de voor- en nadelen op een rijtje, en houden daarbij rekening met de nieuwe juridische mogelijkheden en het gewijzigde vennootschapsrecht.

Programma

Tijdens de opleiding krijg je onder meer een antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de voordelen van een holdingvennootschap in een kmo-omgeving, rekening houdend met de nieuwe fiscale regelgeving en het nieuwe vennootschapsrecht?
  • Kunnen winsten belastingvrij uitgekeerd worden tussen een dochter- en een holdingvennootschap?
  • Welke rol kan een holdingvennootschap spelen bij de overdracht aan de volgende generatie of in het kader van successieplanning?
  • Biedt een holdingvennootschap fiscale voordelen aan de achterliggende eigenaar?
  • Kan een holdingvennootschap een oplossing bieden voor managementparticipaties?
  • Hoe kan ik een holdingvennootschap aanwenden bij een vermogensstructurering?
  • Wat is de impact van het nieuwe wetboek van vennootschappen op een holdingvennootschap?
  • Hoe worden meerwaarden op aandelenparticipaties in een holdingvennootschap fiscaal behandeld?
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaars-ondernemers, bedrijfsleiders, CEO’s en kaderleden die op zoek zijn naar concrete richtsnoeren.

Docent

Peter Vandeput, jurist, familieadviseur en partner bij Van Havermaet.

Peter begeleidt al vele jaren families bij de overdracht van hun familiebedrijf aan de volgende generatie en dat op fiscaal, juridisch en familiaal vlak.

Gert De Greeve, jurist, belastingconsulent en partner bij Van Havermaet.

Gert adviseert al meer dan 25 jaar onder meer familiale vennootschappen inzake vennootschapsbelasting, successiebelastingen en internationale belastingen.

Erkenningsnummer IAB: B0687/2019-09

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

 

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.