Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Excel draaitabellen

Leer tijdens deze workshop op 17 februari 2022 deze handige tool van Excel kennen en filter in een handomdraai, uit een grote gegevenstabel, enkel die gegevens die je nodig hebt.

Excel biedt tal van mogelijkheden om kleinere en grotere gegevenstabellen te analyseren. In deze opleiding maak je kennis met de krachtigste mogelijkheid die het pakket biedt om uit een omvangrijke gegevenstabel héél snel "net die" gegevens te filteren die jij nodig hebt. Deze gegevens kunnen dan ingevoegd worden in het rapport dat je aan het vervolledigen bent.

Gedaan met urenlang bepaalde tellingen manueel te doen. In een handomdraai kan je de belangrijkste cijfers rangschikken volgens jouw wensen en in 1-2-3 kan je met dezelfde gegevens reeds een eerste analyse doen. Eens je dit instrument ontdekt hebt, gaat het heel snel deel uit maken van je 'dashboard' om jouw onderneming of afdeling nog beter te doorgronden.

Programma
  • Algemene eigenschappen van een goede databank
  • Een draaitabel: rapport maken, gegevens selecteren, gegevens vernieuwen, gegevens filteren
  • Draaitabel bewerken: draaitabel opnieuw indelen, velden toevoegen, velden verwijderen, draaitabelveld aanpassen, berekende velden en items, formules
  • Draaitabel opmaken: lay-out wijzigen, eindtotalen weergeven en verbergen, groeperen en groep opheffen, sorteren, top 10
  • Draaigrafieken (inleiding): terminologie, weergave van gegevens, verschillen tussen draaigrafiekrapporten en gewone, niet-interactieve grafieken, een draaigrafiekrapport maken
Doelgroep

Iedereen die op regelmatige basis gegevens dient te verwerken uit min of meer grote tabellen. Deze tabellen kunnen zowel uit Excel komen als uit een bedrijfseigen toepassing geëxporteerd worden naar Excel ter analyse.

Docent

Hans Swinnen, InFidem

InFidem is een organisatie die jaarlijks meer dan 20.000 werknemers een opleiding verstrekt. Hun expertise ligt vooral in het domein van computeropleidingen voor eindgebruikers.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-Limburg

Contactpersoon

Nick Moors

Projectmedewerker talent

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt

Hulp nodig?