Skip to main content
Voka Opleiding

De managementvennootschap: mogelijkheden en risico’s

Sluit ik mijn managementovereenkomst af in eigen naam of via een managementvennootschap en hoe zit het met de fiscale behandeling van mijn managementvergoeding? Leer de finesses kennen van het statuut van manager en de risico’s die aan dit mandaat verbonden zijn.

Deze workshop zal in het bijzonder aandacht schenken aan de managementovereenkomst en de daarin voorziene specifieke clausules. Zoals de aansprakelijkheid van managers, het lot van de door hen gecreëerde intellectuele eigendomsrechten, de toepassing en afdwingbaarheid van niet-concurrentie en/of niet-afwervingsbeding… Daarnaast komen ook de managementvergoedingen aan bod. Ze vormen meer en meer een struikelblok in het kader van fiscale controles.

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende topics aan bod:

De Managementovereenkomst:

  • Inleiding
  • Aansprakelijkheid
  • Intellectuele eigendomsrechten
  • Beëindiging
  • Niet-concurrentie en niet-afwervingsbeding
  • Managementvergoeding: fiscale behandeling
Doelgroep

Deze opleiding richt zich op bedrijfsleiders en managers.
Er is geen voorkennis vereist.

Docent

Pieter Van Den Berghe, advocaat-partner, Monard Law. 

Pieter Van Den Berghe focust op de vennootschapsbelasting en het internationaal fiscaal recht. Op basis van een scherpe fiscale analyse helpt hij bedrijven en ondernemers om de juiste keuzes te maken. Hij heeft een unieke expertise ontwikkeld inzake de innovatieaftrek.

Pieter Van Den Berghe is Licentiaat in de Rechten (Rijksuniversiteit Gent, 1997) en in het Fiscaal Recht (Université Libre de Bruxelles, 1999). Hij begon zijn fiscale beroepsloopbaan bij het kantoor Linklaters (1999-2008) en werkte vervolgens bij PwC (2008-2012) en EY (2012-2019).

Stefan Jacobs, advocaat, Monard Law, gespecialiseerd in vennootschapsrecht (M&A)

Stefan Jacobs (° 1991) legt zich voornamelijk toe op vennootschapsrecht, M&A en ondernemingsrecht. Stefan begeleidt cliënten bij fusies, overnames, investeringen en soortgelijke transacties. Daarnaast is Stefan beslagen in het opstellen en reviewen van diverse commerciële overeenkomsten en staat hij cliënten geregeld bij in commerciële en vennootschapsrechtelijke litiges. Stefan heeft tevens uitgebreide ervaring in het begeleiden van ondernemingen in moeilijkheden (faillissement, WCO, etc.)

Stefan behaalde in 2013 zijn diploma van Master in de Rechten aan de KU Leuven. In 2014 behaalde Stefan zijn Master in het vennootschapsrecht aan de HU Brussel terwijl hij deze opleiding combineerde met een deeltijdse tewerkstelling als parlementair medewerker in de Senaat. In 2014 vatte Stefan zijn baliestage aan, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar Monard Law. Daarnaast is Stefan sedert 2017 ook docent bij Syntra Limburg, waar hij thans vennootschapsrecht doceert aan aspirant boekhouders. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?