Skip to main content
Voka Opleiding

De Owner Buy-Out als alternatief

Wanneer er wordt nagedacht over de opvolging van het bedrijf denken eigenaars vaak dat er slechts twee opties zijn: de zaak volledig verkopen, of gewoon verder doen. Een zogenaamde ‘Owner Buy-Out’ (OBO) kan een interessante derde optie zijn. Het is een constructie waarbij de eigenaar zijn zaak verkoopt aan een nieuw opgerichte vennootschap. Maar tegelijkertijd stapt hij opnieuw gedeeltelijk in het bedrijf (voor een minderheid), maar dan samen met één of meerdere andere partijen.

Zou dit iets voor jou zijn? Tijdens deze opleiding tonen we waarom een OBO het beste van twee werelden combineert. Je ontdekt alle ins en outs, je komt te weten waarom deze formule aan populariteit wint en wat de voordelen zijn voor de verkoper en de nieuwe kopers: investeerders, fondsen, ‘Buy-In Managers’, belangrijke medewerkers, actieve kinderen, …

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende topics aan bod:

  • Wat is een Owner Buy-Out?
  • Waarom wint deze transactiestructuur aan populariteit?
  • Voordelen voor koper en verkoper
  • Knelpunten
Doelgroep

Deze opleiding richt zich op volgende functieprofielen:

  • Eigenaars-Ondernemers
  • Management (C-level)

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Docent

vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?