Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Binden van je key-management

Ondernemingen zijn steeds vaker op zoek naar manieren om hun management of cruciale medewerkers op duurzame wijze aan zich te binden. Louter financiële incentives (zoals een bonus) zijn vaak onvoldoende om betrokkenheid te creëren. Tijdens deze sessie wordt er vanuit fiscaal, financieel en juridisch oogpunt besproken op welke wijze de eigenaar-ondernemer een incentiveplan kan opzetten om het management te laten participeren in een onderneming, zonder dat de eigenaar daarbij moet inboeten aan zeggenschap.  Ook de managementbuy-out en buy-in zullen aan bod komen.  

Tijdens de opleiding focussen wij op de verschillende methodes om kaderleden en key management te incentiveren binnen hun werkzaamheden. Dat kan middels het toekennen van een bonus maar ook door het laten participeren binnen de onderneming. Wij geven graag toelichting omtrent de mogelijkheden en de juridische en fiscale aandachtspunten daarbij.

Programma

Tijdens deze opleiding komen de volgende topics aan bod:

  • Rechtstreekse aandelenparticipaties
  • Aandelenparticipaties middels een SPV
  • Optieplannen
Doelgroep

Deze opleiding richt zich op volgende functieprofielen:

  • Eigenaars-Ondernemers
  • Familiale aandeelhouders en bedrijfsleiders, hun opvolgers, en hun naaste adviseurs
  • Key management (CEO/CFO etc.)

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Docent

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Thema: Bedrijfsstrategie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Week van de bedrijfsoverdracht

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?