Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Welke afspraken leg je vast tussen aandeelhouders?

Hoe regel je de intrede en uittrede van aandeelhouders? Waar moet je zeker rekening mee houden? Voor zij die intreden of uittreden is dat een grote stap, dus je bent maar beter goed voorbereid om nieuwe aandeelhouders te overtuigen. Of om ondernemers of potentiële nieuwe aandeelhouders te adviseren. De aangepaste regelgeving heeft het landschap behoorlijk hertekend en biedt een aantal interessante nieuwe mogelijkheden.

In deze digitale workshop krijg je meer inzicht in die gewijzigde regelgeving van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen. We staan stil bij een aantal concrete afspraken die je maar beter kunt maken met nieuwe aandeelhouders, en we reiken je heel wat concrete tips en tricks aan die nuttig zijn als je overweegt om een nieuwe aandeelhouder aan te trekken. Of als je cliënten daarover wilt adviseren. Daarnaast bekijken we de impact van de aangepaste regelgeving voor de bestaande aandeelhouders

Programma

Deze sessie bestaat uit de volgende onderdelen:    

  • Een algemene toelichting over het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen
  • Hoe kan een instap van nieuwe aandeelhouders gebeuren en wat zijn de valkuilen? 
  • Wat zijn de nieuwe mogelijkheden die het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen biedt bij de intrede van nieuwe aandeelhouders?
  • Enkele concrete situaties bekeken vanuit het perspectief van bestaande aandeelhouders én instappers
  • Belangrijke afspraken 
  • Het belang van de statuten en de aandeelhoudersovereenkomst
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op ondernemers, advocaten, bedrijfsjuristen, boekhouders, accountants en bedrijfsrevisoren.

Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben om deel te nemen aan deze workshop.

Docent

Jan Dessers, Odigo Advocaten

Jan Dessers is sedert 2007 advocaat en houdt zich vooral bezig met vennootschapsrecht, insolventierecht en handels- en ondernemingsrecht. Sedert 2017 is hij verbonden als advocaat-vennoot aan het advocatenkantoor ODIGO ADVOCATEN.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Thema: Bedrijfsstrategie

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Coördinator Plato

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?