Skip to main content
Voka Opleiding

Groeien door overname

Heb jij de ambitie om jouw organisatie uit te bouwen met een gefundeerde overnamestrategie? Kom dan op 2 maart 2023 ontdekken hoe je valkuilen vermijdt en hoe je de overname(s) succesvol en strategisch plant!

Ondernemers die met hun zaak gericht zijn op groei kunnen dit organisch doen of vanuit een overnamestrategie. Deze laatste mogelijkheid biedt kansen indien men op zoek is naar een verruiming van het marktaandeel, geschikte medewerkers, hogere marges of sterkere aanwezigheid in het buitenland. Indien ze juist wordt aangepakt kan het een waardevolle piste vormen in het verder uitbouwen van jouw organisatie.

In deze workshop brengen we de voornaamste learnings samen rond fusies en overnames op basis van academisch onderzoek en praktijkexpertise. De verschillen met organische groei worden scherp gesteld, en er wordt ingegaan op de belangrijkste motieven achter een fusie of overname. Tevens komen de belangrijkste do’s en don’ts aan bod die u zullen toelaten een fusie of overname tot een succes uit te bouwen. Er zal ook uitgebreid aandacht geschonken worden aan het integratieproces na de overname. Tot slot laten we in de opleiding ook een ondernemer aan het woord die graag met u zijn ervaringen deelt rond het succesvol uitvoeren van een fusie of overname.

Programma
  • Strategie en groei
  • M&A motieven
  • M&A proces en succesfactoren
  • Post-merger integration
  • Praktijkgetuigenis
     
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers en hun opvolgers.

Docent

Vincent Molly, Straio

Vincent Molly is professor Strategie, Ondernemerschap en Familiebedrijven aan AMS en KU Leuven. Hij behaalde zijn PhD in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij geeft reeds meer dan 15 jaar opledingen rond financieel management, ondernemerschap en strategisch management. Hij is tevens mede-oprichter van Straio en Familymind.

vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 6 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 400,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 600,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Circuit Zolder