Skip to main content
Voka Opleiding

Groeien door overname

Waarom niet als onderneming groeien door een overname? Indien juist aangepakt kan een overname een waardevolle piste zijn. Die weg biedt kansen als je op zoek bent naar een verruiming van je marktaandeel, geschikte medewerkers, hogere marges of een sterkere aanwezigheid in het buitenland.

In deze workshop brengen we de voornaamste learnings samen rond fusies en overnames. Dit op basis van academisch onderzoek en praktijkexpertise. De verschillen met organische groei worden scherp gesteld, en er wordt ingegaan op de belangrijkste motieven achter een fusie of overname. Ook komen de belangrijkste do’s en don’ts aan bod en wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan het integratieproces na een overname. Tot slot laten we ook een ondernemer aan het woord die zijn ervaringen deelt rond het succesvol uitvoeren van een fusie of overname.

Programma

In deze opleiding komen volgende topics aan bod:

  • Strategie en groei
  • M&A motieven
  • M&A proces en succesfactoren
  • Post-merger integration
  • Praktijkgetuigenis
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op eigenaar-ondernemers en hun opvolgers.

Docent

Vincent Molly, Straio

Vincent Molly is professor Strategie, Ondernemerschap en Familiebedrijven aan AMS en KU Leuven. Hij behaalde zijn PhD in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Hij geeft reeds meer dan 15 jaar opledingen rond financieel management, ondernemerschap en strategisch management. Hij is tevens mede-oprichter van Straio en Familymind.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 6 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 480,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 720,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?