Skip to main content
Voka Opleiding

Fiscaal juridische technieken van de overdracht

De overdracht van een onderneming kan op verschillende manieren, zoals door verkoop, schenking of ingevolge erfenis. Wat zijn nu de fiscale en juridische aandachtspunten en consequenties bij elk van deze scenario’s? Welke belastingen zijn er hierbij telkens verschuldigd? Kan ik overdragen en toch nog de controle en/of inkomsten behouden? En zijn er technieken om het bedrijf binnen de familie te houden? 

Tijdens deze opleidingssessie geven we je een antwoord op deze vragen. We tonen de mogelijkheden en eventuele valkuilen en zetten je op weg om je wensen te vertalen in concrete actiepunten. 

Programma
  • Fiscale en juridische aspecten en aandachtspunten in geval van verkoop van de onderneming aan een derde. 

  • Fiscale en juridische aspecten en aandachtspunten in geval van overdracht binnen de familie, via verkoop, schenking of erfenis. 

  • Diverse technieken voor overdracht met controle- en inkomstenbehoud, en/of behoud van het familiaal karakter. 

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot familiale aandeelhouders en bedrijfsleiders, hun opvolgers en hun naaste adviseurs.

Er is geen voorkennis vereist om te kunnen deelnemen aan deze opleiding.

Docent

Tillo Dumont, KPMG

Dit seminar wordt gegeven door Tillo Dumont. Hij is Director Estate Planning bij KPMG en is gespecialiseerd in het begeleiden van – vaak ondernemende – particulieren en families bij hun vermogens- en successieplanning. Hij werkt daarbij oplossingen uit voor de juridische en fiscale vragen van cliënten omtrent hun familie, onderneming en vermogen.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Week van de bedrijfsoverdracht

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 305,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?