Skip to main content
Voka Opleiding

Fiscaal interessante verloningstechnieken voor bedrijfsleiders en aandeelhouders

Wil je op een fiscaal voordelige manier geld uit je vennootschap halen? Ontdek tijdens de infosessie op 9 februari 2023 nieuwe en fiscaal interessante bezoldigingstechnieken.

Als bedrijfsleider streef je ernaar om zo weinig mogelijk belastingen te betalen op het inkomen dat u uit uw vennootschap haalt. 

Deze infosessie tracht om je een actueel overzicht te geven van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouders zijn van ‘hun’ vennootschap. 

In een steeds strenger wordende fiscale omgeving, is het moeilijk geworden om op een interessante manier geld uit de vennootschap te halen waarbij zowel de belastbare winst van de vennootschap geminimaliseerd wordt als tevens de belastingdruk bij ontvanger geminimaliseerd wordt. In dit kader bespreken we een fiscaal interessante alternatieve bezoldigingstechniek voor bezoldigde bestuurders/zaakvoerders van Belgische vennootschappen (zowel operationele vennootschappen als managementvennootschappen). Deze techniek is gebaseerd op de gratis toekenning van aandelenopties van een bevek aan de zaakvoerder-bestuurder van de vennootschap.  Deze techniek laat, bij naleving van bepaalde voorwaarden, toe om een bijkomende bezoldiging toe te kennen aan de bestuurder die aftrekbaar is in hoofde van de vennootschap, en bij de ontvanger tegen een vooraf vastgelegde beperkte fiscale last belast wordt.

Na deze infosessie zal je in staat zijn om diverse bezoldigingstechnieken te vergelijken zodat je fiscaal voordelig geld uit uw vennootschap kunt halen.
 

Programma

De inhoud van deze opleiding: 

  • Overzicht van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouder zijn van eigen vennootschap
  • Principes en context van nieuwe bezoldigingstechniek
  • Praktijkvoorbeeld
     
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op bedrijfsleiders en aandeelhouders.

Docent

Michelle Bovy, CEO B-Sure

Michelle is Gastdocent aan de UHasselt – Vermogensbeheer – Handelswetenschappen/Minor Finance.

vbk

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuille     Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Circuit Zolder