Skip to main content
Voka Opleiding

Cash en werkkapitaal: vind de juiste balans

Staan de cashflow en het werkkapitaal in je firma onder druk door de coronacrisis? Heb je te weinig kasgeld om je schulden te betalen? Of net te veel? Gezond verstand leert ons dat het nuttig en nodig is om dit op te volgen. Maar weet je hoe je dit moet doen en welke acties je eraan moet koppelen? Niemand houdt van financiële verrassingen. Tijdens deze opleiding krijg je een heldere kijk én controle op de zaak.

Want werkkapitaalbeheer is één van de topprioriteiten. Bedrijven hebben inderdaad 'cash' nodig om aan hun verplichtingen te voldoen. Maar te veel geld in de kas is ook weer niet goed. Anderzijds kan het zijn dat er te veel geld ‘vastzit’ in zaken zoals voorraden, debiteuren en bestellingen in uitvoering. Dat er met andere woorden te veel werkkapitaal is. Het betekent voortdurend de balans vinden tussen de reductie van werkkapitaal en de verbetering van de cashflow. We leren je die balans vinden en de verschillende geldstromen binnen je organisatie onder controle te houden.

Programma

Tijdens deze opleiding krijg je een antwoord op de vragen:

 • Wat is werkkapitaal en wat is werkkapitaalbehoefte?
  • Waarom is het belangrijk?
  • Hoe bereken je werkkapitaal?
  • Hoe kan het worden beïnvloed?
  • Hoe kan je werkkapitaal optimaliseren?
  • Hoe kan je het monitoren?
Doelgroep

Deze opleiding is gericht op Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers.

Er is geen voorkennis vereist.

Docent

Dietert Gielen, Van Havermaet

Dietert is in België actief met 20 jaar “Controlling en Financieel management”-ervaring in grote en kleine, internationale en lokale, productie- en handelsvennootschappen. 

Dietert begon zijn carrière bij KPMG Hasselt. Na circa 4 jaar ervaring opgedaan te hebben bij de Big 4, verhuisde hij naar Hitachi Data System, een internationale speler op de IT-markt. Na daar 2 jaar als Controller gewerkt te hebben, werd hij Finance Manager Belux. 3 jaar later, in 2011, werd hij Partner bij Conessence, een financiële dienstverlener. In 2015 maakte hij de overstap naar Van Havermaet, om er de afdeling Business Controlling uit de grond te stampen en te leiden.

Dietert biedt professionele service voor bedrijven, not-for-profitorganisaties en middelgrote internationale organisaties. Deze service omvat eveneens business advies, zowel financieel als operationeel.

Specialisaties en beroepskwalificaties:
 • Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, afstudeerrichting Finance & Accountancy (Limburgs Universitair Centrum)
 • financiële planning en analyse
 • IT-skills & Microsoft Excel-expert
 • kennis van Database-omgeving om een rapporteringsstructuur op te zetten
 • herstructureringen van ondernemingen
 • budgetimplementatie
 • sales operations

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 2 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Lien Jonkmans

Projectmedewerker eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 170,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 305,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?